Diensten

De VVCS is een dynamische belangenorganisatie. Periodiek wordt het dienstenpakket van de VVCS geëvalueerd en krijgen de leden de gelegenheid om zich uit te spreken. Dit niet alleen over de lopende activiteiten, maar ook over geplande nieuwe initiatieven.
De dienstverlening van de VVCS is deels individueel en deels ten behoeve van het collectief van de betaald voetballers. Als lid van de VVCS heb je recht op de volgende diensten

Juridische ondersteuning

Heb je vragen over je contract, de CAO of heb je advies nodig in dopingzaken, dan krijg je die antwoorden. Heb je een conflict met je club, dan wordt je bijgestaan. Wanneer het komt tot een arbitragezaak, dan heb je, wanneer je tenminste 12 maanden lid bent, recht op kosteloze rechtsbijstand.

Spelersbegeleiding

De VVCS heeft een eigen team van spelersbegeleiders. Het team bestaat uit Louis Laros en Patrick van Diemen. Zij staan je als persoonlijk begeleider bij tijdens je gehele sportieve carrière.

>Verder lezen

Team VVCS

Contractloze VVCS leden trainen onder professionele begeleiding en spelen wedstrijden in de voorbereiding om op deze manier én fit te blijven én om zich alsnog in de belangstelling van clubs te kunnen spelen.

>Verder lezen

De VVCS Academy

De VVCS heeft samen met haar partners een eigen Hbo-studie (Topsportmanagement & Ondernemerschap) en Mbo-opleiding (Sport- en Bewegingsleider niveau 3) ontwikkeld. Daarnaast is het ook mogelijk om cursussen te volgen op allerlei niveaus.
Het complete studie- en cursusaanbod van de VVCS Academy is speciaal ontwikkeld voor voetballers die naast het opbouwen van een sportcarrière tevens willen werken aan een toekomstig maatschappelijke carrière. De opleidingen richten zich zowel op spelers van voetbalclubs in Nederland, als Nederlandse spelers bij voetbalclubs in het buitenland. Overigens zijn ook andere topsporters welkom aan de VVCS Academy.
Verder lezen

Bekijk introductiefilm

De Stichting Schuldhulpverlening

Een ervaren team houdt zich bezig met niet alleen het regelen van de schulden, maar ook het wegnemen van de oorzaken.

>Verder lezen

De VVCS sollicitatieservice

De VVCS neemt tijdelijk jouw sollicitatieverplichting over, om je op die manier in staat te stellen goed na te denken en je voor te bereiden op de volgende stap.

>Verder lezen

De VVCS re-integratie service

De re-integratieservice gaat spelers die om welke reden dan ook hun loopbaan hebben te beëindigen, actief begeleiden naar een tweede carrière. De re-integratie service zal gebruik gaan maken van alle mogelijke faciliteiten, competentietesten, opleidingen, netwerken en een eigen digitale vacature-service (te vinden onder Diensten > Reintegratie service).  

Loopbaanportaal

Het nieuwe, digitale loopbaanportaal is gebouwd onder de vlag van de Stichting CAO. In deze Stichting werken wij samen met de organisatie van de clubs.
Het doel van het loopbaanportaal is om voetballers te helpen bij het maken van een volgende loopbaankeuze. Uiteraard is het verstandig dat je als speler al tijdens je actieve carrière hierover nadenkt. Maar ook als je al gestopt bent en niet het gevoel hebt dat je na het voetbal een jou perfect passende keuze hebt gemaakt, kun je via het portaal gaan voor een tweede kans.

>Lees verder

Voetbaldirect.nl webshop

VoetbalDirect is onze trouwe partner op het gebied van voetbal. Met hun complete assortiment aan voetbalschoenen, trainingskleding, voetbalfashion, accessoires, keepersbenodigdheden en een uitgebreide fanshop zorgen zij ervoor dat iedere voetballer met de juiste producten en een goed gevoel het veld op gaat. Uiteraard hoort daar deskundig advies bij. Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste producten de sportprestaties bevorderd worden. Vakkundigheid, snelle leveringen en uitstekende service zorgen ervoor dat VoetbalDirect dé online voetbalspecialist is. Heb je vragen over een bepaald product of over het bedrijf zelf, neem dan gerust contact op met de klantenservice via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel via 0252-707077.

Collectief

De VVCS behartigt de belangen van de spelers bij de CAO onderhandelingen. De huidige CAO loopt tot 30 juni 2018.
Geregeld worden spelersgroepen en/of spelersraden door de VVCS bijgestaan in hun onderhandelingen met de club over collectieve contracten en/of premieonderhandelingen.
De VVCS voert het secretariaat van de Centrale Spelersraad.
De VVCS heeft een vaste zetel in de board van de FIFPro. De leden profiteren van dit wereldwijde netwerk.

De Contractspeler

Het eigen magazine van de VVCS

>Verder lezen

Contributie

Met ingang van 1 januari 2015 hanteert de VVCS de onderstaande contributiebijdragen:

In de eredivisie actieve profspelers betalen € 10,00 per maand;
In de eerste divisie actieve profspelers betalen € 4,50 per maand;
Jeugdspelers met een contract betalen € 4,50 per maand;
In de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal actieve speelsters betalen € 4,50 per maand;
Jeugdspelers zonder contract en amateurs actief in het betaald voetbal betalen € 4,50 per maand;
In het buitenland actieve profspelers betalen € 12,50 per maand.

Danny Hesp

Wij krijgen binnenkort als eerste partij wereldwijd (4 intermediairs) het keurmerk toegewezen. Hebben een onafhanke… twitter.com/i/web/status/9…

21 uren geleden reply retweet favorite
Danny Hesp

Wij krijgen binnenkort als eerste partij wereldwijd (4 intermediairs) het keurmerk toegewezen. Hebben een onafhanke… twitter.com/i/web/status/9…

21 uren geleden reply retweet favorite
VVCS Academy

Straks naar onze cursisten Personal Trainer Pro in Tilburg, gecombineerd met een afspraak met oud-prof Niek Ripson.… twitter.com/i/web/status/9…

6 dagen geleden reply retweet favorite

© Vereniging van Contractspelers | All right reserved

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten