Sollicitatie-service

Wat te doen als jouw per 30 juni aflopende contract niet wordt verlengd en je nog geen nieuwe club hebt ?

Vanaf het moment dat je weet dat je werkloos dreigt te worden per 1 juli, ben je verplicht om je best te doen om te voorkomen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Met andere woorden, je moet je voldoende inspannen om een andere club (of natuurlijk een nieuwe werkgever buiten het voetbal) te vinden.

De sollicitatie-service van de VVCS

Voor haar leden neemt de VVCS, op een door het UWV Werkbedrijf erkende wijze, een deel van deze sollicitatie-verplichtingen uit handen. Neem je aan deze service deel, dan solliciteert de VVCS wekelijks namens jou. Heb je nog geen nieuwe club, zorg dan dat je medio april een mail stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld hierin je naam, voorletters, geboortedatum, adres, laatste club, positie en eventuele trainersdiploma’s. Wekelijks houdt de VVCS je op de hoogte.

Per 15 mei nog geen uitzicht op een nieuwe club ?

Schrijf je in bij het UWV Werkbedrijf als “werkzoekend beroepssporter”. Bij welk kantoor? Zie hiervoor www.werk.nl en klik op Direct doen.

Bezoek je het UWV, zorg dan wel dat je een deugdelijk identificatiebewijs bij je hebt. Via de site van het UWV (www.werk.nl) kun je aan de hand van je digiD-code naast de inschrijving bij het UWV, ook je uitkering aanvragen.

Einde contract en geblesseerd ?

Vraag dan geen uitkering aan in het kader van de werkloosheidswet. Je bent dan namelijk niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Zorg dan dat de club de Afdeling Ziektewet van het UWV tijdig informeert over het feit dat jouw contract afloopt en jij niet arbeidsgeschikt bent. Neem ook zelf zekerheidshalve contact op met deze Afdeling Ziektewet.

Vragen ?

Of het nu voorgaande tekst betreft, of dat je hulp zou willen hebben bij het aanvragen van de uitkering, aarzel niet en bel dan naar het kantoor van de VVCS, 023-5546930

Danny Hesp

#VVCS helpt @oranjevrouwen in onderhandelingen over financiële vergoedingen. Lees; vvcs.nl/nieuws/1772-le…

10 uren geleden reply retweet favorite
Danny Hesp

#VVCS helpt @oranjevrouwen in onderhandelingen over financiële vergoedingen. Lees; vvcs.nl/nieuws/1772-le…

10 uren geleden reply retweet favorite

© Vereniging van Contractspelers | All right reserved

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten