Startend Ondernemerschap

Na het volgen van de cursus Startend ondernemen kunt u als ‘éénpitter’ een eigen onderneming voeren. U weet wat van u verwacht wordt en wat u kunt verwachten.

In de cursus leert u wat nodig is om uw eigen onderneming te drijven. We gaan in op de persoonlijke competenties die u reeds hebt verkregen, verder dient te ontwikkelen en/of nog dient te verkrijgen. Daarnaast gaan we in op wat u nodig heeft om de taken te kunnen uitvoeren waar u zich als ondernemer voor gesteld ziet. Onderdelen die aan bod komen zijn:


 • Gedrags- en taakcompetenties; uw persoonlijk profiel zoals het nu is en zoals u wilt dat het wordt;

 • Het maken van een sterkte/zwakteanalyse voor de onderneming die u wilt drijven en het daaraan verbinden van doelgerichte activiteiten, waar onder het maken van een ondernemingsplan;

 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen;

 • Doelen stellen, doelgericht werken en hoe u doelbereiking bijhoudt;

 • De organisatie en die van concullega ’s;

 • Uw administratie en de computer, en;

 • Financiële administratie en financieel management.


  Voor wie?
  De cursus is bedoeld voor mensen die interesse hebben in het starten van een eigen onderneming of startende ondernemers die meer verdieping zoeken om hun onderneming beter te kunnen drijven.

  Gewenste vooropleiding
  Geen bijzondere. Het strekt tot aanbeveling u voor de cursus vaardigheid in het werken met spreadsheets aan te leren.

  Cursusduur
  24 lesuren van 45 minuten, in blokken van 2 of 3 uren per week. De cursus duurt daarmee circa 2,5 maand.

  Hoe werken we?
  De cursus bestaat uit lesbijeenkomsten die virtueel worden aangeboden in een aantal interactieve e-learningmodules. U houdt daarnaast digitaal contact met uw docent. U kunt grote delen van de cursus zelfstandig volgen op het tijdstip dat u het beste uitkomt. In het kader van deze cursus ontvangt u tevens schriftelijk studiemateriaal.

  Resultaat
  Na de cursus weet u hoe u een onderneming kunt starten én hoe u die onderneming kunt drijven. U bent in staat uw administratie –ook de financiële- op te zetten en bij te houden en bent in staat met financieel adviseurs van gedachten te wisselen over de financiële aspecten van uw zaak.

  Certificering
  Na de laatste les maakt u een tweetal examens. Na voldoende resultaat krijgt u een certificaat. Met dat certificaat krijgt u vrijstellingen binnen de opleiding Hbo Topsportmanagement en ondernemerschap (10 ECTS).

  Huiswerkbelasting
  U moet rekening houden met 4 tot 6 uur oefenen per week. Ter voorbereiding op nagenoeg elke lesavond worden opdrachten verstrekt die u vaak vooraf dient in te leveren en die besproken worden tijdens de les.

  Vervolgopleiding
  Hbo Topsportmanagement en ondernemerschap.

  Startdata
  De meeste cursussen starten meerdere keren per jaar. Deze cursus wordt gestart in overleg met de cursisten. Het minimum aantal cursisten is 5. Bij te weinig aanmeldingen, kan de cursus gevolgd worden met de lopende opleiding Hbo Topsportmanagement. De startdatum wordt in dat geval nader bepaald. De lessen zullen in dat geval op dinsdagavond worden verzorgd. 

  Uw investering
  Het cursusgeld bedraagt  € 675,= . De prijs is inclusief deelname aan het examen, exclusief studiemateriaal. 

  Meer informatie en inschrijving
  Heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Arjan Ebbinge. Hij is te bereiken via tel: o6  422 98  097 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Wilt u zich alvast inschrijven voor deze cursus, dan kan dat via de link: http://www.vvcs.nl/inschrijvenDanny Hesp

#VVCS helpt @oranjevrouwen in onderhandelingen over financiële vergoedingen. Lees; vvcs.nl/nieuws/1772-le…

10 uren geleden reply retweet favorite
Danny Hesp

#VVCS helpt @oranjevrouwen in onderhandelingen over financiële vergoedingen. Lees; vvcs.nl/nieuws/1772-le…

10 uren geleden reply retweet favorite

Succesvolle afronding pilot-opleiding Effectief Vergaderen

IMG 2288
Afgelopen woensdag hebben alle deelnemers de Post-HBO opleiding Effectief Vergaderen binnen KNVB-commissies succesvol afgerond.

Lees meer...

"Scoren met je studie"

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten