Contra-expertise in de zaak-Davids

14 mei 2001

Gisteren heeft de contra-expertise plaatsgevonden in de zaak Davids.Juventus hoopte aanvankelijk nog op uitstel maar dit verzoek werd door de civiele rechter niet ontvankelijk verklaard.
Dinsdag zal de uitslag van de contra-expertise bekend worden gemaakt. Wanneer de uitslag wederom niet-negatief uitvalt zal de Juventus-middenvelder a.s. vrijdag geschorst worden. De wedstrijd van zondag tegen Bologna zal dan het eerste duel zijn dat de Juventus-middenvelder moet missen.

Het is niet het seizoen van de Nederlanders geworden in de Serie A. Davids speelt goed maar de nandrolonzaak dreigt zijn seizoen – en (een deel van) het volgende seizoen? – te verpesten.

Edwin van der Sar had een moeizame eerste seizoenshelft, maar leek de vormcrisis te boven te zijn gekomen. In de cruciale thuiswedstrijd tegen AS Roma (2-2) ging hij echter in blessuretijd in de fout en afgelopen vrijdag tastte hij ook weer mis bij het enige doelpunt van Fiorentina (3-1 winst voor Juventus). Qua puntenwaardering van het sportdagblad Corriere dello Sport neemt Van der Sar van 19 keepers de 18e plaats in.

De score van Clarence Seedorf is al niet veel beter. Van de 92 regelmatig beoordeelde middenvelder staat Seedorf op plaats 89. Davids staat hier 25ste.

De vierde Nederlander in de Serie A, Henry van der Vegt van Udinese, is het hele seizoen al geblesseerd.

Ook afkomstig uit de Nederlandse competitie is oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz van Bologna. Zijn score is ook al weinig overtuigend. Van de 48 regelmatig beoordeelde aanvallers staat Cruz op de 45ste plaats.

Bovenaan staan Buffon (keepers), Cafu (vleugelverdedigers), Nesta (centrale verdedigers), Tommasi (middenvelders) en Roberto Baggio (aanvallers).