Vereniging van Contract Spelers

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

Dienstenpakket vvcs

De VVCS is een dynamische belangenorganisatie. Periodiek wordt het dienstenpakket van de VVCS geëvalueerd en krijgen de leden de gelegenheid om zich uit te spreken. Dit niet alleen over de lopende activiteiten, maar ook over geplande nieuwe initiatieven. De dienstverlening van de VVCS is deels individueel en deels ten behoeve van het collectief van de betaald voetballers.

Als lid van de VVCS heb je recht op de volgende diensten:

Juridische ondersteuning

Heb je vragen over je contract, de CAO of heb je advies nodig in dopingzaken, dan krijg je die antwoorden. Heb je een conflict met je club, dan word je bijgestaan. Wanneer het komt tot een arbitragezaak, dan heb je, wanneer je tenminste 12 maanden lid bent, recht op kosteloze rechtsbijstand.

Spelersbegeleiding

De VVCS heeft een eigen team van spelersbegeleiders. Het team bestaat uit Louis Laros, Patrick van Diemen en Edwin de Kruijff. Zij staan je als persoonlijk begeleider bij tijdens je gehele sportieve carrière. De VVCS is een KNVB Certified Intermediary Organization en Louis, Patrick en Edwin zijn allen registered intermediary bij de KNVB.

Collectieve belangenbehartiging

De VVCS behartigt de belangen van de spelers bij de CAO onderhandelingen. De huidige CAO loopt tot 30 juni 2018.
Geregeld worden spelersgroepen en/of spelersraden door de VVCS bijgestaan in hun onderhandelingen met de club over collectieve contracten en/of premieonderhandelingen. De VVCS voert het secretariaat van de Centrale Spelersraad. De VVCS heeft een vaste zetel in de board van de FIFPro. De leden profiteren van dit wereldwijde netwerk.

VVCS Academy

De VVCS heeft samen met HBO Drechtsteden een eigen Hbo-studie Topsportmanagement en ondernemerschap ontwikkeld. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse opleidingen en cursussen te volgen op allerlei niveaus. Alle opleidingen en cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor voetballers die naast het opbouwen van een sportcarrière ook willen werken aan een toekomstig maatschappelijke carrière. De opleidingen richten zich zowel op spelers van voetbalclubs in Nederland, als Nederlandse spelers bij voetbalclubs in het buitenland. Overigens zijn ook andere topsporters welkom.

Financiële coach

De coach ondersteunt je bij al je vragen over jouw persoonlijke financiën. Dat gebeurt vertrouwelijk en in alle rust met als enige doel om je te helpen jouw geldzaken goed te regelen op de manier die jij wilt. Zodat je na je loopbaan een mooie financiële basis voor de toekomst overhoudt.

Team VVCS

Contractloze VVCS leden trainen onder professionele begeleiding en spelen wedstrijden in de voorbereiding om op deze manier én fit te blijven én om zich alsnog in de belangstelling van clubs te kunnen spelen.

Loopbaanportaal

Het doel van het loopbaanportaal is om voetballers te helpen bij het maken van een volgende loopbaankeuze. Uiteraard is het verstandig dat je als speler al tijdens je actieve carrière hierover nadenkt. Maar ook als je al gestopt bent en niet het gevoel hebt dat je na het voetbal een jou perfect passende keuze hebt gemaakt, kun je via het portaal gaan voor een tweede kans. Het digitale loopbaanportaal is gebouwd onder de vlag van de Stichting CAO. In deze Stichting werken wij samen met de organisatie van de clubs.

Sollicitatieservice

De VVCS neemt tijdelijk jouw sollicitatieverplichting over, om je op die manier in staat te stellen goed na te denken en je voor te bereiden op de volgende stap.

Stichting Schuldhulpverlening

Een ervaren team houdt zich bezig met niet alleen het regelen van de schulden, maar ook het wegnemen van de oorzaken.

VVCS Belastingaangifte service

Punt & Van de Weerdt Belastingadviseurs is al een aantal jaren de fiscale partner van de VVCS. Met raad en daad staan zij de VVCS op het fiscale speelveld bij. Als lid van de VVCS kun je tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de diensten van Punt & Van der Weerdt Belastingadviseurs.

Begeleidingsservice bij arbeidsongeschiktheid

Het niet goed volgen van de regels bij arbeidsongeschiktheid kan voor een (oud-)speler verstrekkende financiële gevolgen hebben. Omdat in de praktijk regelmatig blijkt dat bij clubs de kennis en ervaring op deze gebieden bepaald niet toereikend zijn, heeft de VVCS besloten om voor haar leden een professionele begeleidingsservice in te richten.

After Career Consult

Het After Career Consult is bedoeld voor  de profs die per het einde van dit seizoen besluiten te stoppen met betaald voetbal, als ook voor hen die dat besluit al eerder (maar niet langer dan 10 jaar geleden) namen. De ervaring leert dat het beëindigen van de actieve carrière nogal eens gepaard gaat met klachten van fysieke en mentale aard. Maar ook vragen als “Hoe kan ik verantwoord afbouwen?” of “Wat kan ik doen om gewrichtsslijtage te voorkomen?” spelen dan op.

Het After Career Consult is erop gericht om antwoorden op deze vragen te krijgen en je hierin waar nodig te begeleiden.

VVCS-VoetbalDirect webshop

VoetbalDirect is onze trouwe partner op het gebied van voetbal. Met hun complete assortiment aan voetbalschoenen, trainingskleding, voetbalfashion, accessoires, keepersbenodigdheden en een uitgebreide fanshop zorgen zij ervoor dat iedere voetballer met de juiste producten en een goed gevoel het veld op gaat. Uiteraard hoort daar deskundig advies bij. Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste producten de sportprestaties bevorderd worden.
Als lid van de VVCS heb je tot en met 31 augustus 2022 recht op 50% korting op alle voetbalschoenen!

CSR

De Centrale Spelersraad is in februari 1985 door het Bestuur Betaald Voetbal in het leven geroepen en op dinsdag 2 april 1985 werd de CSR door de voorzitter betaald voetbal André van der Louw officieel geïnstalleerd.
CSR-voorzitter Louis van Gaal van Sparta sprak daarbij de hoop uit dat de KNVB en de CSR in goede harmonie met elkaar zouden gaan samenwerken aan een beter betaald voetbal. De CSR heeft advies- en instemmingsrecht met betrekking tot de positie van de spelers binnen de sectie Betaald Voetbal.

De Contractspeler

De Contractspeler is het eigen magazine van de VVCS en verschijnt meerdere keren per jaar. Alle magazines zijn op de website ook als PDF te downloaden.

Partners

De VVCS wordt ondersteund door: