Vereniging van Contract Spelers                                                                                                            

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

Dienstenpakket vvcs

De VVCS is een dynamische belangenorganisatie. Periodiek wordt het dienstenpakket van de VVCS geëvalueerd en krijgen de leden de gelegenheid om zich uit te spreken. Dit niet alleen over de lopende activiteiten, maar ook over geplande nieuwe initiatieven. De dienstverlening van de VVCS is deels individueel en deels ten behoeve van het collectief van de betaald voetballers.

Als lid van de VVCS heb je recht op de volgende diensten:

Juridische ondersteuning

Heb je vragen over je contract, de CAO of heb je advies nodig in dopingzaken, dan krijg je die antwoorden. Heb je een conflict met je club, dan wordt je bijgestaan. Wanneer het komt tot een arbitragezaak, dan heb je, wanneer je tenminste 12 maanden lid bent, recht op kosteloze rechtsbijstand.

Spelersbegeleiding

De VVCS heeft een eigen team van spelersbegeleiders. Het team bestaat uit Louis Laros, Patrick van Diemen en Edwin de Kruijff. Zij staan je als persoonlijk begeleider bij tijdens je gehele sportieve carrière. De VVCS is een KNVB Certified Intermediary Organization en Louis, Patrick en Edwin zijn allen registered intermediary bij de KNVB.

Team VVCS

Contractloze VVCS leden trainen onder professionele begeleiding en spelen wedstrijden in de voorbereiding om op deze manier én fit te blijven én om zich alsnog in de belangstelling van clubs te kunnen spelen.

De VVCS Academy

De VVCS heeft samen met HBO Drechtsteden een eigen Hbo-studie Topsportmanagement en ondernemerschap ontwikkeld. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse opleidngen en cursussen te volgen op allerlei niveaus. Alle opleidingen en cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor voetballers die naast het opbouwen van een sportcarrière ook willen werken aan een toekomstig maatschappelijke carrière. De opleidingen richten zich zowel op spelers van voetbalclubs in Nederland, als Nederlandse spelers bij voetbalclubs in het buitenland. Overigens zijn ook andere topsporters welkom.

De Stichting Schuldhulpverlening

Een ervaren team houdt zich bezig met niet alleen het regelen van de schulden, maar ook het wegnemen van de oorzaken.

DE VVCS sollicitatieservice

De VVCS neemt tijdelijk jouw sollicitatieverplichting over, om je op die manier in staat te stellen goed na te denken en je voor te bereiden op de volgende stap.

Loopbaanportaal

Het doel van het loopbaanportaal is om voetballers te helpen bij het maken van een volgende loopbaankeuze. Uiteraard is het verstandig dat je als speler al tijdens je actieve carrière hierover nadenkt. Maar ook als je al gestopt bent en niet het gevoel hebt dat je na het voetbal een jou perfect passende keuze hebt gemaakt, kun je via het portaal gaan voor een tweede kans. Het digitale loopbaanportaal is gebouwd onder de vlag van de Stichting CAO. In deze Stichting werken wij samen met de organisatie van de clubs.

Voetbaldirect.nl webshop

VoetbalDirect is onze trouwe partner op het gebied van voetbal. Met hun complete assortiment aan voetbalschoenen, trainingskleding, voetbalfashion, accessoires, keepersbenodigdheden en een uitgebreide fanshop zorgen zij ervoor dat iedere voetballer met de juiste producten en een goed gevoel het veld op gaat. Uiteraard hoort daar deskundig advies bij. Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste producten de sportprestaties bevorderd worden.

Collectieve belangenbehartiging

De VVCS behartigt de belangen van de spelers bij de CAO onderhandelingen. De huidige CAO loopt tot 30 juni 2018.
Geregeld worden spelersgroepen en/of spelersraden door de VVCS bijgestaan in hun onderhandelingen met de club over collectieve contracten en/of premieonderhandelingen. De VVCS voert het secretariaat van de Centrale Spelersraad. De VVCS heeft een vaste zetel in de board van de FIFPro. De leden profiteren van dit wereldwijde netwerk.

De Contractspeler

De Contractspeler is het eigen magazine van de VVCS en verschijnt meerdere keren per jaar. Alle magazines zijn op de website ook als PDF te downloaden.

Contributie

Met ingang van 1 januari 2015 hanteert de VVCS de onderstaande contributiebijdragen:
In de eredivisie actieve profspelers betalen € 10,00 per maand;
In de eerste divisie actieve profspelers betalen € 4,50 per maand;
In de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal actieve speelsters betalen € 4,50 per maand;
Jeugdspelers,trainers en amateurs actief in het betaald voetbal betalen € 4,50 per maand;
In het buitenland actieve profspelers betalen € 12,50 per maand.

Partners

De VVCS wordt ondersteund door: