Resit Schuurman wordt 342ste NEC-er

18 juni 2001

Gisteravond werd Resit Schuurman in het nacompetitieduel tegen Sparta een minuut voor tijd gewisseld. Een publiekswissel, zo bleek achteraf, maar het publiek wist van niets. Pas na de wedstrijd werd bekend dat Schuurman zijn laatste wedstrijd in Deventer gespeeld had. Volgend seizoen komt hij uit voor NEC.
En weer slaagde oud-bondscoach Johan Neeskens er in een speler van Jong Oranje naar Nijmegen te trekken. Schuurman, die begeleid wordt door Edwin Olde Riekerink van Soccer Vision, moet in De Goffert de opvolger worden van de naar Feyenoord vertrokken Pieter Collen.

Dat de 22-jarige Schuurman er zin in heeft blijkt wel uit het feit dat hij het aanbod afsloeg om zich een week later bij de groep te voegen. Vanwege de nacompetitie resten slechts twee weken vakantie tot 2 juli, wanneer de eerste NEC-training op het programma staat. Schuurman: ‘Niet lang, maar ik wil nu eenmaal niets van de voorbereiding missen.’

Schuurman zal bij NEC overigens de 342ste speler worden uit de geschiedenis van het betaald voetbal. In het onlangs door supporters geschreven boek Hillemuil NECS worden de 341 spelers die sinds 1954 voor NEC uitkwamen op een rij gezet. In het schitterende boekwerk komen ze allemaal aan de orde. Van recordhouder Sije Visser (490 wedstrijden) tot toevallige passanten als Dick Jol, die in het seizoen ‘83-‘84 vier wedstrijden voor de Nijmegenaren speelden.

Aan Schuurman, en eerdere aankopen als Stefan Jansen, Marc Peters (beiden TOP Oss) en Jarda Simr (Excelsior), de taak een nieuw hoofdstuk aan de Nijmeegse historie toe te voegen.