Johnny Bosman dicht bij prijs

23 juni 2001

Elk jaar huldigt de IFFHS op een groots gala de meest succesvolle topscorers die wereldwijd nog actief zijn. Nu Johnny Bosman zijn carrière met nog een jaar verlengd heeft, zou hij wel eens in de prijzen kunnen vallen.
Op het gala reikt de International Federation of Football History & Statistics drie prijzen uit aan de meest succesvolle topscorers die wereldwijd nog actief zijn. Het afgelopen jaar eindigde Johnny Bosman op een vijfde plaats. Doordat Ally McCoist inmiddels zijn carrière beëindigd heeft is de AZ-speler alweer een plaats opgeschoven.

Met het scoren van doelpunten zal Bosman het niet redden. Bosman scoorde het afgelopen half jaar slechts één keer en staat nu op 249 goals. Nummer drie is momenteel de bij Panathinaikos spelende Pool Krzysztof Warzycha met 293 doelpunten.
Voor Warzycha staan nog de Mexicaan Carlos Hermosillo met 314 en de Boliviaan Víctor Hugo Antelo met 343 doelpunten.

Het wachten is dus op het afscheid van een van de drie. Bosman heeft zelf een ruime voorsprong op nummer 5 Ulf Kirsten die totnogtoe 227 keer scoorde. Kirsten heeft één voordeel: hij is ‘pas’ 35, de vier voor hem zijn allen 36 jaar.