Luuk de Jong naar FC Twente

6 april 2009

Luuk de Jong (18) speelt komend seizoen voor FC Twente. De talentvolle aanvaller van De Graafschap tekent in Enschede een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar. De Jong maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de A-selectie van De Graafschap. In zijn debuutjaar speelde hij tot tot op heden 13 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

 

“Het eerste gesprek dat ik met FC Twente had gaf mij direct een goed gevoel”, zegt Luuk de Jong. “De club heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en veel jonge spelers hebben zich bij FC Twente goed kunnen ontwikkelen. Dat hoop ik ook te kunnen bereiken.”

 

Trainer/Coach Steve McClaren: “Luuk is een jonge getalenteerde speler die dit seizoen de nodige ervaring heeft opgedaan in de Eredivisie en zich goed heeft ontwikkeld. Hij geeft aan zich bij FC Twente verder te willen ontwikkelen als voetballer en die kans bieden wij hem.”

“Ondanks interesse van meerdere clubs, stond FC Twente vanaf het begin op nummer 1 voor Luuk. Ik ben dan ook erg blij voor Luuk dat Twente hem deze kans heeft gegeven”, aldus zijn begeleider Louis Laros.

 

bron: www.fctwente.nl