Ricky van Wolfswinkel naar FC Utrecht

1 juni 2009

Ricky van Wolfswinkel speelt de komende seizoenen voor FC Utrecht. De twintigjarige aanvaller komt over van Vitesse en tekende een contract voor vier seizoenen.

Voorzitter Jan Willem van Dop sprak van een heel speciaal moment. “Ricky is een speler uit de buurt en een toptalent. Hij is bovendien niet alleen een goede voetballer maar ook een goed en warm mens. Hij past uitstekend bij deze club”, introduceerde Van Dop de aanwinst vrijdag onder grote belangstelling in de Piet Imboszaal.

Volgens hoofd scouting Edwin de Kruijff past het aantrekken van de jonge speler in de filosofie van de club. Hij typeerde Van Wolfswinkel als een talent met een grote toekomst. “FC Utrecht zal ook niet zijn plafond blijken te zijn. Hij zal zeker nog een stap kunnen maken in de toekomst. Ricky heeft snelheid, en kan goed uit de voeten in de kleine ruimte en heeft scorend vermogen.”

Vorig jaar april maakte hij op negentienjarige leeftijd voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van de club uit Arnhem in het thuisduel met Sparta. In het afgelopen seizoen werd hij clubtopscorer bij Vitesse met acht doelpunten in 32 competitieduels.

Van Wolfswinkel werd tijdens de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros, spelersbegeleider van de VVCS.

Bron: www.fcutrecht.nl