Bekende namen op FIFPro Tournament

10 juli 2009

In het Nederlandse team zijn Nordin Wooter en Kiki Musampa de bekendste namen. Kiki Musampa, 31, won met Ajax de Europese Supercup tegen Real Zaragoza in 1996. Datzelfde jaar speelde Nordin Wooter, 32, met de Amsterdamse club de Champions League finale tegen Juventus.

Voor Musampa volgden grote clubs als Bordeaux, Malaga, Atletico Madrid, Manchester City en Trabzonspor voordat hij terugkeerde naar Nederland om te spelen voor AZ Alkmaar en Willem II.

Nordin Wooter deed daarna internationale ervaring op in zes verschillende landen, waar hij speelde voor Real Zaragoza, Watford, RBC Roosendaal, Sporting Braga, Anarthosis Famagusta, Panathinaikos en Larnaca.

Musampa speelde nog voor grote clubs als Bordeaux, Malaga, Atletico Madrid, Manchester City en Trabzonspor voordat hij terugkeerde naar Nederland om voor AZ en Willem II te spelen

 

Ook Portugal brengt spelers van naam en faam.

 

De ervaren doelman Paulo Santos, 36, zat op het WK 2006 nog in de Portugese selectie en speelde ook het afgelopen seizoen nog in de hoogste klasse, bij Braga.

 

Ook Bruno Basto, 31, kwam in het verleden uit voor het Portugese nationale team, toen hij speelde voor Benfica. Hij speelde in het buitenland onder meer voor Bordeaux, Feyenoord en Saint-Étienne en kwam vorig jaar uit voor het Russische Sjinnik Jaroslavl.

 

Miguel Garcia, 26, scoorde in 2005 in de laatste minuut van de halve finale tegen AZ Alkmaar, waardoor Sporting de UEFA Cup-finale bereikte tegen CSKA Moscow. Hij kwam het afgelopen jaar uit voor Belgisch kampioen Standaard Luik.

 

Marco Paulo eindigde het afgelopen jaar met Estrela Amadora op de 10de plaats in de Portugese hoogste klasse, vanwege financiële problemen werd de club echter teruggezet naar de tweede divisie.

 

Vermeldenswaard is zeker ook Paolo Sergio, die voor Braga en Guimaraes op het hoogste niveau speelde en het afgelopen seizoen op Cyprus uitkwam voor Ermis FC Aradippou, dat naar de hoogste divisie promoveerde.

 

Bij Frankrijk speelt de 57-voudig international van Senegal Lamine Sakho, 31. Hij kwam in Frankrijk onder meer uit voor Lens, Saint-Étienne en Bordeaux en speelde ook nog een seizoen voor Leeds United. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Alki Larnaca op Cyprus.

 

Voor dezelfde Cypriotische club speelde Kaba Diawarra, 33, het afgelopen seizoen. De international van Guinee, die in 2006 nog tweemaal scoorde op de African Cup of Nations, speelde in Engeland onder meer voor Arsenal, West Ham United en Blackburn Rovers en in Frankrijk voor Bordeaux, Rennes, Nice en Olympique Marseille.

 

Doelman Landry Bonnefoi, 25, stond vier jaar onder contract bij Juventus, waar hij echter Gianluigi Buffon voor zich wist. De afgelopen twee jaar kwam hij uit voor Dijon.

 

Slovenië reist met twee internationals af naar Cannes. Jalen Pokorn, 30 jaar, speelde 12 wedstrijden voor het national team; zijn laatste club was NK Celje in zijn thuisland. Ook Igor Lazic, 29, kwam drie keer uit voor Slovenië; hij speelde afgelopen seizoen voor FC Koper.