Vitesse breekt contract met Propper open

3 december 2009

Vitesse heeft het contract met Davy Pröpper opengebroken en verlengd. Het talent uit de eigen opleiding is nu tot en met 30 juni 2013 verbonden aan de Arnhemse club. De 18-jarige middenvelder, geboren in Arnhem, speelt sinds 2002 bij Vitesse. De voetbalschoenen trok Pröpper voor het eerst aan bij VDZ. Davy Pröpper toonde zich natuurlijk tevreden.

Davy Pröpper: ‘Ik speel al een tijd bij Vitesse. Dit jaar is mijn achtste seizoen. Het prettige aan de contractverlenging is dat ik nu de tijd heb en krijg om mij verder te ontwikkelen en de stap te maken naar het eerste elftal. Natuurlijk hoop ik dit seizoen mijn debuut te maken in een competitiewedstrijd. Het komt in ieder geval steeds dichterbij. In de voorbereiding heb ik vrij veel gespeeld, maar dat is nog wel iets anders dan de Eredivisie. Gelukkig leer ik wekelijks in Jong Vitesse/AGOVV én op de trainingen voldoende. Ik ben jong en mijn tijd komt nog wel’, aldus Pröpper.

Louis Laros van de VVCS heeft Pröpper tijdens de onderhandelingen bijgestaan.
‘Davy ontwikkelt zich op dit moment zeer goed. Het openbreken van zijn huidige overeenkomst betekent dat Vitesse veel potentie in hem ziet. Vitesse staat erom bekend dat ze veel spelers uit de eigen opleiding een kans geven, dit was de voornaamste reden voor Davy om bij te tekenen’, aldus Louis Laros.