Frank van der Struijk op huurbasis van Vitesse naar Willem II

29 januari 2010

Willem II huurt voor het resterende seizoen Frank van der Struijk van Vitesse. De oud-speler van de Tricolores heeft afgelopen woensdag hierover een akkoord bereikt.

Van der Struijk heeft een jarenlange geschiedenis bij Willem II. Zo doorliep hij de gehele jeugdopleiding en debuteerde hij in 2003 op 18-jarige leeftijd in de Eredivisie bij de wedstrijd Willem II – FC Volendam. De verdediger speelde in totaal 109 wedstrijden voor de Tricolores waarin hij vijf keer scoorde. Na vijf seizoenen in de hoofdmacht te hebben gespeeld, vertrok hij aan het einde van seizoen 2007-2008 naar Vitesse.

In 2005 werd Van der Struijk in de selectie opgenomen van Jong Oranje voor het WK onder 20. Op dit WK onder 20 speelde hij in de basis tegen Japan, Australië, Chili en Nigeria. Hij werd met Jong Oranje in 2008 Europees kampioen.

De 24-jarige verdediger staat nog tot 2012 onder contract bij Vitesse. Hij speelde dit seizoen tot nu toe 7 wedstrijden. Technisch directeur Henry van der Vegt: ‘Uiteraard zijn we blij dat het is gelukt om de verdediger voor de rest van het seizoen te huren. Zowel Vitesse, Willem II als Frank van der Struijk zelf hebben er alles aan gedaan om dit financieel mogelijk te maken. Het spreekt voor zich dat het een welkome versterking is voor de selectie. Frank is een sterke verdediger die ruime ervaring heeft in de Eredivisie en de club goed kent.’ 

Van der Struijk is speelgerechtigd voor de belangrijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk van vanavond.
Frank van der Struijk: ‘Ik ben blij om weer in de voor mij vertrouwde omgeving te gaan spelen. Ik zal er ook alles aan doen om Willem II te helpen in de strijd tegen degradatie.’

Spelersbegeleider Louis Laros van de VVCS: ‘Voor Frank was dit de beste oplossing. Op dit moment was de kans op speeltijd bij Vitesse niet zo groot. Bij Willem II heeft hij zijn beste periode gekend en het goede gevoel voor de club is altijd gebleven.

Naast het verhuur van Van der Struijk waren de VVCS begeleiders ook betrokken bij de verhuur van andere spelers. Zo maakt Kees Luijckx (AZ, volgend seizoen NAC Breda) het seizoen af bij Ado Den Haag, Bas van Wegen maakt de overstap van Haarlem naar FC Emmen, Richard Haklander (FC Omniworld) gaat naar FC Oss, Rick Verbeek (VVV-Venlo) stapt tijdelijk over naar Helmond Sport, Edwin Linssen (Roda JC) komt de rest van het seizoen uit voor Fortuna Sittard.
Louis Laros heeft ook Tom Overtoom bijgestaan om zijn huurovereenkomst met Haarlem te ontbinden en per direct terug te keren naar Ajax.