Steef Nieuwendaal heeft nu al baat bij zijn opleiding

2 februari 2010

Steef Nieuwendaal heeft het erg naar zijn zin bij zijn nieuwe club FC Den Bosch. De bij Wllem II opgeleidde middenvelder is een van de routiniers van het elftal. “ Het bevalt me uitstekend bij de club. Onderling klikt het in de spelersgroep perfect en ik voel me er vanaf het begin thuis”. Hij vond de overstap van de Eredivisie naar de Jupiler League ook wel meevallen. “Ondanks dat het qua entourage en randzaken allemaal wat minder is dan in de Eredivisie, proberen de meeste ploegen toch verzorgd voetbal te spelen”.

Naast het voetballen doet Steef ook nog de HBO opleiding Business Innovation aan de VVCS Academy. Hij is inmiddels begonnen met de contouren van zijn afstudeerscriptie. “Doordat ik dit seizoen veel meer uren op de club moet zijn dan andere seizoenen, heb ik echt een goede planning moeten maken om alles op tijd af te hebben. Maar inmiddels lig ik op schema en kan ik me gaan richten op het afstuderen”. Steef heeft ervoor gekozen om zijn afstudeeronderzoek te richten op de positie van de zaakwaarnemer binnen de voetballerij. “ Los van het feit, dat ik het beroep van zaakwaarnemer erg interessant vind, is het op dit moment ook erg actueel. Tevens sluit het perfect aan bij de opleiding Business Innovation”.

Steef weet ook al wat hij na zijn voetbalcarrière wil gaan doen. “Ik heb de ambitie om in de voetballerij actief te blijven. Daarom lijkt een functie als technisch directeur mij ideaal. Een ander beroep, dat mij erg aanspreekt, is dat van zaakwaarnemer. Al is het maar de vraag of dit beroep volgend jaar nog wel bestaat”.

De reden dat Steef voor de VVCS Academy heeft gekozen is de flexibiliteit en de richting van de opleiding. “Ik heb ook rechten gestudeerd aan de universiteit van Tilburg. De studierichting was goed en interessant, maar het was niet te combineren met het voetballen. Als ik een weer eens een college had gemist door het voetbal, lag ik gelijk ver achter. Daarnaast was je dan ook nog eens volledig afhankelijk van de aantekeningen van je medestudenten. Als ik op de VVCS Academy een college mis, kan ik, doordat de colleges  virtueel worden gegeven en opgenomen, deze terugzien op een moment dat het mij het beste uitkomt. Uiteraard valt of staat deze opleiding wel met je persoonlijke  motivatie en inzet. Want met name daarin is het echt aan je zelf”.

Aan de inzet en motivatie van Steef hoeft niemand te twijfelen. Hij maakt zelfs nu al gretig gebruik van de tijdens zijn studie opgedane kennis. “Tijdens de opleiding leren we hoe je een vergadering optimaal kunt laten verlopen en ook hoe je moet notuleren. Tijdens de spelersraad vergaderingen heb ik deze geleerde technieken uiteraard meteen toegepast. Daarnaast heb ik nu ook met sponsoren veel contact over mijn studie en ik heb zelfs al enkele aanbiedingen gehad om bij hen  in het bedrijf stage te lopen”.