Ruud Boymans streeft naar perfectie

29 april 2010

De 21 jarige Ruud Boymans heeft de smaak te pakken; een basisplaats in de spits bij zijn club VVV Venlo, 3 doelpunten in de laatste 4 wedstrijden, gekozen in het VI elftal v/d week en een uitmuntende cijferlijst voor zijn HBO opleiding Business Innovation van de VVCS Academy.

Aan het begin van dit seizoen zag het er minder rooskleurig uit voor Ruud. Doordat hij met een hardnekkige knieblessure kampte, heeft hij pas na de winterstop trainer Jan van Dijk kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.”Ik had al last van die blessure toen ik overkwam van Fortuna Sittard. Maar omdat ik me wilde bewijzen bij mijn nieuwe club, heb ik geprobeerd die blessure te negeren. Dit werkte averechts; de pijn werd erger en de prestaties daardoor minder. In overleg met de club heb ik toen besloten om de knie volledige rust te geven en pas weer te gaan trainen en spelen als ik helemaal fit zou zijn. Achteraf kan ik zeggen dat dit een goed besluit is geweest. Na de winterstop voelde ik me steeds fitter en beter worden. Met als resultaat een fantastisch slot van de competitie voor VVV Venlo, waaraan ik mijn steentje heb kunnen bijdragen door o.a. de 2 goals tegen NEC. Hierdoor wonnen we en zijn we zeker van nog minimaal een jaar Eredivisie voetbal in Venlo. Ik streef ernaar om me het komende seizoen  te verbeteren en wederom belangrijk te zijn voor VVV Venlo”, aldus Ruud.

Zijn HBO opleiding Business Innovation van de VVCS Academy vertoont verassende parallellen met zijn voetbalseizoen. Ook hier was het begin erg moeizaam, al moet gezegd worden dat Ruud hier zelf weinig aan kon doen. “ Doordat ik al in het bezit was van mijn propedeuse, kon ik in oktober 2009 instromen in het 2e studiejaar van de VVCS klas 2008. Op het moment dat ik instroomde, zat de klas net in een periode waarin de studiedruk erg hoog was. Hierdoor waren er erg veel tentamens en was de organisatie voor het maken van de projecten ook niet optimaal. Aangezien ik streef naar perfectie, ben ik het gesprek aangegaan met de opleiders en mijn studiegenoten om te kijken hoe we deze problemen konden oplossen. Gelukkig is de opleiding ook wat dat betreft erg flexibel en hebben we goede oplossingen gevonden. Ik merk nu ook dat mijn studiegenoten weer erg gemotiveerd zijn en dat we elkaar stimuleren tijdens de opleiding. Met als gevolg dat iedereen voldoendes haalt. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik ook hierin streef naar perfectie. Liever een 8,5 dan een magere 6”.


Foto: www.vvv-venlo.nl