Gebroeders de Jong samen bij Jong Oranje

12 mei 2010

Luuk en Siem de Jong hebben van KNVB-coach Cor Pot een uitnodiging voor Jong Oranje ontvangen. Het tweetal behoort tot de definitieve selectie van twintig spelers die op 18 en 21 mei in de Portugese Algarve twee oefeninterlands speelt tegen Jong Portugal.

Ook FC Utrecht spits Ricky van Wolfswinkel is geselecteerd voor Jong Oranje. Erwin Mulder (Feyenoord) staat op de standby lijst

Het eerste duel met de Portugezen wordt op dinsdag 18 mei in Vila Real San António gespeeld, terwijl de tweede ontmoeting op vrijdag 21 mei in Parchal plaatsvindt. De aftrap van beide interlands is om 17.15 uur lokale tijd. In Portugal is het één uur vroeger dan in Nederland.

Trainingsstage

Voorafgaand aan de interlands in Portugal beleggen de Oranjebeloften op 13 en 14 mei een tweedaagse trainingsstage. Van de twintig geselecteerden melden zich dertien spelers in Doorwerth. De overige zeven ontbreken wegens clubverplichtingen. Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma staan zaterdag met Chelsea in de FA Cupfinal tegen Portsmouth. De Spartanen Erik Falkenburg, Joshua John, Kevin Strootman en Nick Viergever spelen donderdag en zondag in de play-offs promotie/degradatie tegen Excelsior, terwijl Ricky van Wolfswinkel diezelfde dagen met FC Utrecht tegen Roda JC strijdt om een plek in de Europa League. Het zevental is in Portugal wel van de partij.

Jong Oranje gebruikt deze activiteiten ter voorbereiding op de beslissende fase van de kwalificatiestrijd voor het EK 2011 in Denemarken. Alle zes tot dusver gespeelde groepsduels werden gewonnen, waardoor Nederland koploper is in groep 4 en nagenoeg zeker is van de play-offs. Na de zomer speelt Jong Oranje nog twee kwalificatieduels op vreemde bodem, tegen Liechtenstein en Spanje, voordat in oktober de play-offs op het programma staan.