Edward Metgod en Jacques Storm aangesteld als coaches Team VVCS

18 juni 2010

Zowel de trainingen als de coaching van Team VVCS zullen dit jaar verzorgd worden door het duo Edward Metgod en Jacques Storm. Gisteren voerden Danny Hesp en Suzanne Bakker namens de VVCS een uitgebreid gesprek met het duo om het plan van aanpak voor de komende periode op te stellen.

Edward is in 1985 zijn carrière als trainer begonnen bij SC Muiderberg. Na 6 seizoenen AZ is hij de afgelopen 2 seizoenen actief geweest als hoofdtrainer van Telstar. Jacques is 15 jaar keeperstrainer geweest van SC Heerenveen.

 

Edward en Jacques zijn beiden erg enthousiast om de begeleiding van Team VVCS op zich te nemen. Zij onderschrijven het doel van Team VVCS volledig. Zij zien het doel voor de speler tweeledig, het is voor de spelers een ideale mogelijkheid om zich in de kijker te spelen, maar ook om direct aan te kunnen sluiten bij een nieuwe club daar de speler via Team VVCS een uitgebreid trainingsprogramma heeft gevolgd. Er zal dan ook getracht worden qua trainingsintensiteit een zelfde niveau na te streven als bij BVO’s in de voorbereiding.

 

Edward over zijn beslissing om deel te nemen aan Team VVCS: ‘Ik voel me prima op mijn plaats bij Team VVCS en kan me goed vinden in de doelstellingen die met Team VVCS worden nagestreefd. Het is bij uitstek een podium voor spelers en trainers om op niveau te blijven.’ Jacques: ‘Deel uitmaken van de technische staf van Team VVCS is voor mij een mooi begin van het nieuwe voetbalseizoen 2010/2011, enerzijds omdat ik graag een positieve bijdrage wil leveren aan de toekomstmogelijkheden van de keepers van Team VVCS, anderzijds biedt Team VVCS mij ook de gelegenheid om een nieuwe sportieve uitdaging te creëren, hetzij in het binnen- dan wel in het buitenland.

 

Team VVCS zal op maandag 28 juni beginnen met een driedaags trainingskamp op het terrein van Papendal. Vervolgens speelt Team VVCS nog wedstrijden tegen ADO Den Haag (3 juli), Westerlo (7 juli), Almere City FC (8 juli) en FC Oss (10 juli). In het weekend van 17/18 juli volgt het afsluitende FIFPro Tournament in Rijnsburg.

Via onze website zullen wij u informeren over het aanvangstijdstip en de locatie van deze wedstrijden.