Levchenko terug in Nederland

8 juli 2010

Willem II presenteert met trots een nieuwe speler, Evgeniy Levchenko. De uit Oekraïne afkomstige speler is een enorme aanwinst voor de Tricolores.

De ervaren middenvelder is meer dan bekend met en in het Nederlandse voetbal. Hij speelde er al 14 seizoenen, nadat hij in Oekraïne zijn profcarrière begon en via CSKA Moskou in 1996 naar Vitesse kwam. Na de Arnhemse club speelde hij vervolgens voor Helmond Sport, Cambuur Leeuwarden, wederom Vitesse, Sparta Rotterdam en FC Groningen. Bij laatstgenoemde speelde hij 90 Eredivisiewedstrijden. Het afgelopen seizoen keerde hij terug in de Russische Premier League bij FK Saturn (Moskou). Daar mocht hij transfervrij vertrekken en nu maakt hij zijn rentree in de Eredivisie voor Willem II. Evgeniy heeft eveneens acht caps achter zijn naam staan.

Evgeniy is medisch gekeurd en is in een uitstekende conditie. Trainer Gert Heerkes is zeer verheugd met deze 32-jarige speler: ‘Evgeniy is echt een aanwinst voor ons. De ervaring die hij meeneemt is van groot belang. Het is een allround-speler en heeft een uitstekend tactisch inzicht. Zijn kracht is dat hij balans brengt in een elftal. Daarnaast is hij in staat om op een open en prettige manier leiding te geven binnen een team. Wij zijn heel blij met hem er bij.’

 

Tijdens de onderhandelingen met Willem II werd Evgeniy bijgestaan door zijn begeleider van de VVCS, Louis Laros.

 

Bron: www.willem-ii.nl