15 deelnemers van start met cursus Prestatiepsychologie

20 november 2019

De cursus Prestatiepsychologie is een cursus waarvoor traditiegetrouw veel belangstelling is van met name (oud-)profvoetballers, trainers en overige begeleiders uit het betaalde voetbal.

Onlangs is deze cursus dan ook voor de tweede keer van start gegaan dit seizoen. De eerste groep heeft de cursus gevolgd in Nijmegen. De nieuwe groep bestaat uit 15 deelnemers waaronder Joseph Oosting (Trainer Vitesse o.21) en zijn zoon Thijs (AZ). Deze groep volgt de cursus op het kantoor van de VVCS in Hoofddorp.

Net als bij de eerdere lichtingen wordt de cursus ook nu weer verzorgd in samenwerking met TopsportCompany en de belangenvereniging voor Coaches Betaald Voetbal (CBV). Het centrale thema tijdens de cursus is “vorm geven aan je eigen ontwikkeling”. Onder begeleiding van sportpsychologen Paul van Zwam en Lara Kalisvaart wordt in zes bijeenkomsten hierop verder ingespeeld. Daarbij worden ook verschillende gastdocenten uit het werkveld ingezet. Het doel van de cursus is dat de deelnemer:

• Makkelijker vorm kan geven aan zijn eigen toekomst en anderen hierin kan helpen;
• Weet hoe hij meer controle uit kan oefenen op zijn eigen reacties en anderen hierin kan helpen;
• Zichzelf beter leert kennen en anderen beter leert inschatten;
• Weet hoe hij zelfvertrouwen kan beïnvloeden bij zichzelf en anderen.

Kortom, de deelnemers leren naast de kennis over prestatiepsychologie ook hoe zij e.e.a. kunnen omzetten naar concrete actie. Hierin speelt communicatie uiteraard een belangrijke rol.

De VVCS is ervan overtuigd dat ook deze groep de cursus als een toegevoegde waarde voor hun carrière zal beoordelen en wenst de deelnemers een leerzaam vervolg van de cursus toe.

Mocht je ook interesse hebben in de cursus Prestatiepsychologie, meld je dan nu nog aan voor de groep die vanaf 16 januari 2020 in Groningen van start gaat.

Meer info over de cursus