Luuk de Jong: Vandaag wat recht te zetten

12 oktober 2010

Luuk,  hoe gaat het met je? Ben je al een beetje over de teleurstelling heen van de wedstrijd tegen Oekraïne?

“Uiteraard waren we enorm teleurgesteld, maar we hebben de wedstrijd geanalyseerd en het hoofdstuk nu afgesloten. Vandaag staat de returnwedstrijd op het programma en is het zaak ons hierop volledig te focussen. Het heeft nu geen enkele zin meer om in de teleurstelling te blijven hangen”.

 

Kan je wel nog even analyseren wat er fout is gegaan?

“Ik denk dat het te maken had met een gebrek aan concentratie op cruciale momenten. Dit werd direct genadeloos afgestraft door een sterke ploeg als de Oekraïne is. Binnen zeven minuten stonden we al met 0-2 achter na een standaard situatie, waarvan we vooraf wisten dat deze levensgevaarlijk zouden zijn. Bij de tweede goal laat onze keeper de bal los en reageren ze heel attent. Vervolgens loop je de rest van de wedstrijd uiteraard achter de feiten aan. In de tweede helft hebben we nog wel een aantal goede mogelijkheden gehad waaruit we helaas maar één keer scoorden”.

 

Wat wordt vandaag het strijdplan?

“We moeten proberen snel een goal te maken zonder dat wij te veel ruimte weggeven. Zij schakelen razend snel om van verdediging naar aanval. Als het lukt om snel te scoren zal de twijfel bij hen ook toenemen. Gedoseerd aanvallen en zeer geconcentreerd zijn bij spelhervattingen, dat is de remedie”.

 

Uiteraard nog gefeliciteerd met je eerste interland goal voor Jong Oranje. Hoe gaat het verder met je?

“Een goal is altijd lekker voor een spits maar ik had liever niet gescoord en de punten gehad. Vandaag zal blijken hoeveel die goal waard is. Voor de rest ben ik tevreden met de speelminuten die ik krijg bij FC Twente. Met mijn vier goals en vier assists heb ik laten zien belangrijk te zijn voor het team. Mijn doel is dit vast te houden en ondertussen heel hard te blijven werken om zo elke dag beter te worden”.