Van Hooijdonk blijft scoren

21 juli 2001

Pierre van Hooijdonk staat voorlopig uit 10 uit drie. Na zijn hattricks in de eerste twee oefenwedstrijden voor zijn nieuwe club Feyenoord, scoorde hij er vanavond maar liefst 4 tegen AGOVV. Feyenoord versloeg de Apeldoornse hoofdklasser met 6-0. Kalou en Tomasson maakte de overige doelpunten.
In Apeldoorn verving de Pool Malkowski zijn lichtgeblesseerde landgenoot Duddek. Op de vleugels in de verdediging speelden twee nieuwelingen: Pieter Collen (ex-NEC) op rechts en Ramon van Haren (Roda JC) op links.

Voor de verdediging speelde Jean-Pierre van Gastel. Hij werd in de rust vervangen door Brett Emerton, die zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen speelde.

Maar de meeste aandacht ging uit naar Pierre van Hooijdonk. In de combinaties ging nogal eens wat mis, maar voor de goal toonde hij zich de koele kansenbenutter waarop Feyenoord het komende jaar rekent. Dat hij de nieuwe publiekslieveling zal worden is duidelijk en Van Hooijdonk loopt er niet voor weg. Twintig minuten na de wedstrijd, terwijl zijn ploeggenoten alweer lang en droog in de kleedkamers zaten, stond Pierre nog in de middencirkel geduldig zijn handtekeningen uit te delen.

AGOVV – getraind door oud-Feyenoorder Peter Bosz – speelde vanavond met oud-international Hendri Krüzen, Marcel Valk (overgekomen van ADO Den Haag) en Lopes Monteiro (ex-Excelsior), maar nog zonder de nieuwe doelman Stanley Menzo.

De club uit Apeldoorn wil volgend jaar doorstromen naar de eerste divisie en beschouwde de wedstrijd tegen Feyenoord als een generale repetitie. In Apeldoorn lijkt er in elk geval voldoende belangstelling voor het betaalde voetbal. Maar liefst 10.000 toeschouwers bevolkten het sfeervolle sportpark Berg en Bos met de houten hoofdtribune uit 1925.