Avonturier Donny de Groot is goed bezig

24 november 2010

Donny de Groot is alweer even terug in Nederland. Na zijn avontuur in Australië streek hij neer in de Adelaarshorst bij Go Ahead Eagles om vervolgens zijn geluk te beproeven bij RKC Waalwijk. Net als bij bijna elke club waar hij gespeeld heeft, pakt hij ook hier zijn doelpunten mee. Dit seizoen staat de teller alweer op 8.

Hoe bevalt het bij RKC Waalwijk en wat is de doelstelling van de club?

“ Ik heb het erg naar mijn zin bij RKC Waalwijk. We draaien bovenin mee en dat willen we zo lang mogelijk volhouden. Onze doelstelling is het bereiken van de play-offs en hopelijk iets meer…”

– en jouw persoonlijke doelstelling?

“ Voor mij persoonlijk geldt dat ik veel wedstrijden wil spelen en belangrijk wil zijn voor de club. En natuurlijk zoveel mogelijk doelpunten maken, ik ben tenslotte spits!”

RKC Waalwijk is de negende club waar Donny zijn niet geringe kwaliteiten toont. Na te zijn begonnen bij FC Utrecht, heeft hij achtereenvolgens gevoetbald bij FC Volendam, FC Emmen, RBC Roosendaal, De Graafschap, AEK Larnaca (Cyprus), Newcastle United Jets (Australie) en Go Ahead Eagles.

Aan welke club bewaar je de mooiste herinneringen?

“ De mooiste herinneringen heb ik aan mijn eerste club; FC Utrecht. Daar is het voor mij allemaal begonnen als profvoetballer. Daarnaast is het gewoon een fantastische club met fanatieke supporters. Ik denk nog regelmatig terug aan die tijd”

Je hebt ook in het buitenland gevoetbald. Zou je nogmaals zo’n avontuur aan willen gaan?

“ Als voetballer krijg je soms de mogelijkheid om in het buitenland te voetballen. Ik heb daar altijd voor open gestaan. Ik zou zeker nog wel eens naar het buitenland willen; het liefst ergens in Zuid-Europa. Liever niet meer naar Australië, hoewel mijn gezin en ik daar een fijne tijd hebben gehad is het toch net iets te ver van Nederland…”

Door zijn profvoetbalcarrière heeft Donny niet zijn studie Fysiotherapie kunnen afronden. Net als veel andere voetballers volgt ook Donny nu een studie aan de VVCS Academy.

Vind je het leuk om te studeren aan de VVCS Academy?

“ Ik volg een cursus NEMAS Middle Management en dat bevalt heel goed. Vooral de mogelijkheid om de lessen virtueel te volgen is perfect. Ik hoop op deze manier de komende jaren meerdere cursussen te gaan volgen. Mocht ik onverhoopt nog een buitenlands avontuur aangaan, dan kan ik dankzij de VVCS Academy gewoon doorstuderen. Dat was in het verleden tijdens mijn studie Fysiotherapie echt niet mogelijk. Daarnaast is het ook belangrijk om je via cursussen en/of studie voor te bereiden op je maatschappelijke carrière.”

Foto: rkcfotos