Theo Bos is er weer klaar voor

30 november 2010

Het is nu al weer een maand geleden dat Theo Bos als hoofdtrainer werd ontslagen bij Vitesse. Na 28 jaar trouwe dienst, kort onderbroken doordat hij hoofdtrainer werd bij FC Den Bosch, koos het bestuur van de club uit Arnhem partij voor de ambitieuze geldschieter Merab Jordania. De trainer werd geslachtofferd vanwege slechte resultaten. Dat hij pas vanaf eind augustus met een volwaardige selectie heeft kunnen werken werd daarbij kennelijk gemakshalve vergeten. Tel hierbij op dat de helft van deze selectie tussentijds ook nog eens interlandverplichtingen had en de tegenvallende resultaten zijn snel verklaard. In zo’n geval moet je dan als trainer de tijd krijgen om tot goede resultaten te komen. Die tijd werd ‘Mister Vitesse’ helaas niet gegund.

Na zijn ontslag werd het stil rond zijn persoontje. Het webteam van de VVCS vond het daarom tijd voor een kort interview.

 

Theo, heb je het ontslag al verwerkt?

 

“Het heeft even geduurd, maar ik heb het nu wel verwerkt. Het is natuurlijk nooit leuk als je wordt ontslagen. Maar als dat gebeurt bij de club waar je al 28 jaar aan verbonden bent, dan is dat wel een klap. Ik had graag wat meer tijd gekregen om een ingespeeld team te kneden.”

 

Je naam zingt bij verschillende clubs rond. Toch heb jezelf niet of nauwelijks gereageerd op die ‘geruchten’. Hoezo niet?

 

“Allereerst vond ik het niet collegiaal om daarop te reageren, terwijl de huidige trainer nog werkzaam is bij die club. Daarnaast was ik er nog niet aan toe”

 

En nu, ben je er weer klaar voor?

 

“Ik moet eerlijk zeggen dat het nu wel weer begint te kriebelen. Terwijl ik net na mijn ontslag even klaar was met het spelletje. Ik kijk ook weer veel wedstrijden. Daarnaast praat ik ook met collega’s weer veel over voetbal. Trainer zijn zit gewoon in mijn bloed. Of dat nu als hoofdtrainer is, of als assistent bij een mooie club, ik wil weer op het veld staan!”

 

Je hebt je ook aangemeld voor een taalcursus Engels aan de VVCS Academy. Jouw Engels is toch al van een behoorlijk niveau?

 

“Ik spreek wel aardig Engels. Maar ik merkte tijdens mijn periode als trainer bij Vitesse dat het nog wel een beetje oefening behoeft. Communicatie is belangrijk voor een trainer. Zeker omdat het voetbal een mondiale sport is, waarbij Engels vaak de voertaal is. Daarnaast is het ook leuk dat ik de cursus met een aantal oud collega’s ga volgen.”

 

Ja,ja, dus binnenkort zien we jou als trainer bij een buitenlandse club?

 

“Ha,ha. Er is inderdaad al contact geweest met een aantal buitenlandse clubs. Het buitenland is voor mij niet noodzakelijk, maar ik sluit niets uit. We zullen zien…”


Foto: www.brabantsdagblad.nl