Edward Metgod aan de slag met VVCS re-integratieservice

7 december 2010

Edward Metgod was dit jaar de trainer van team VVCS. Of zoals hij zelf zegt: “Nadat mijn contract met Telstar vorig seizoen voortijdig werd beëindigd, gaf team VVCS mij niet alleen de mogelijkheid om weer eens op het veld te staan. Maar het was ook zeer prettig dat alles rond het team door de VVCS echt goed was geregeld, net als werken met jongens die bewust voor team VVCS hadden gekozen.

Direct daarna ben ik in contact gekomen met Marieke Pol, die samen met de professionals van de VVCS inhoud geeft aan de VVCS re-integratie. Zelf ben ik natuurlijk ook aan de slag gegaan. Zo ben ik net terug van een stage in Engeland”.

Maandag 6 december had Edward weer een bijeenkomst met Marieke op het kantoor van de VVCS in Hoofddorp. Edward vindt één ding van groot belang in zijn nieuwe carrière, en dat is dat deze sport gerelateerd moet zijn. Dat hoeft echter zeker niet per definitie topsport te zijn. De breedtesport heeft ook zeker zijn interesse.

De gesprekken die Edward met Marieke voert zijn gericht op het in kaart brengen van zijn interesses en vaardigheden, waarbij uiteraard ook de mogelijkheden op de arbeidsmarkt worden betrokken. Edward gaat zich nu richten op het zoeken van geschikte vacatures, maar zal ook zelf bedrijven en personen gaan benaderen, zowel uit zijn eigen netwerk als dat van Marieke.

Edward is zeer tevreden over hetgeen de VVCS re-integratieservice hem biedt. “Als speler voelde ik me altijd al thuis bij de VVCS. Ik vind het bijzonder dat ik als trainer-coach ook op hun begeleiding kan rekenen. Natuurlijk sta ik nog het liefst dagelijks op het veld, maar ik realiseer me dat ik breder moet gaan kijken”. De VVCS hoopt dat 2011 Edward veel nieuwe kansen zal bieden.