Prettig gesprek CSR, CBV en KNVB

26 januari 2011

Gisteren waren afgevaardigden van de Centrale Spelersraad (CRS) en de Coaches Betaald Voetbal (CBV) te gast op het KNVB bondsbureau in Zeist. Aanleiding voor het overleg was de brief die de CSR eerder heeft gestuurd, met betrekking tot de arbitrage. De ontmoeting resulteerde in een constructief en open gesprek over het verder verbeteren van de arbitrage en het onderlinge begrip tussen arbiters, spelers en trainers.

Natuurlijk is er ook een aantal concrete afspraken gemaakt. Zo wordt de S06-instructie die aan het begin van het seizoen gegeven wordt, geprofessionaliseerd. Te denken valt aan een centrale bijeenkomst, met vooral seniore instructeurs.

De clubs krijgen daarnaast de mogelijkheid om tijdens de winterstop een ‘opfriscursus’ te volgen. De schriftelijke instructies worden beschikbaar gesteld aan CSR en CBV, zodat deze op de websites van de organisaties geplaatst kunnen worden.

 

Tenslotte is afgesproken dat de organisaties te allen tijde met vraagstukken contact op kunnen nemen met de KNVB en vice versa.