Rick ten Voorde gaat voor het hoogst haalbare

15 februari 2011

Rick ten Voorde is alweer bezig aan zijn derde seizoen in het betaalde voetbal. De pas 19-jarige spits begon zijn profcarrière in de Jupiler League  bij de plaatselijke FC uit zijn geboorteplaats Emmen. Na zijn eerste seizoen, waarin hij maar liefst negen keer trefzeker was, stonden de clubs uit de Eredivisie voor hem in de rij. Hij koos uiteindelijk voor NEC. In zijn eerste seizoen aldaar kreeg Rick te maken met een hardnekkige blessure. Ondanks dat speelde hij toch nog zeven wedstrijden, waarin hij één maal scoorde. Dit seizoen gaat het voortvarend met Rick. Hij is nagenoeg blessurevrij en trainer Wiljan Vloet maakt regelmatig gebruik van hem. Ook de trainer van Jong Oranje is gecharmeerd van de spits. Hij wordt daarom regelmatig opgeroepen voor deze selectie.

Sinds dit jaar volgt Rick naast het voetballen de MBO opleiding Commercieel Medewerker/Junior Accountmanager aan de VVCS Academy. Ondanks alle drukke werkzaamheden had Rick toch tijd voor een kort interview.

 

Rick, hoe gaat het met je?

‘Ondanks dat ik op dit moment een lichte blessure aan mijn achillespees heb, ben ik erg tevreden over dit seizoen tot nu toe. Ik pik regelmatig mijn wedstrijdjes mee bij het eerste. Daarnaast probeer ik ook in de wedstrijden van de beloften van waarde te zijn.’

 

Je hebt bij het eerste elftal Björn Vleminckx als concurrent. Best lastig, lijkt ons. Hoe zie jij dat?

‘Zo zie ik dat niet. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk wedstrijden in het eerste spelen, maar Björn is op dit moment zo goed, daar kan ik alleen maar van leren. Ik moet gewoon zorgen dat ik elk seizoen beter word. Mocht Björn in de toekomst vertrekken, dan ben ik er in elk geval klaar voor om hem op te volgen. Overigens ben ik van mening dat wij ook samen een heel goed koppel zouden vormen.’

 

Even over de studie. Hoe gaat het daarmee?

‘Het gaat goed met de studie. Vorig jaar ben ik helaas gezakt voor mijn Havo examen. Het was nogal een overgang voor me. Voor het eerst ging ik op mezelf wonen en moest ik ook mijn draai nog  vinden bij NEC. Bij een club in de Eredivisie heb je ook elke week andere trainingsdagen. Hierdoor heb ik destijds veel lessen moeten missen. Gelukkig kan ik de lessen nu virtueel volgen. En mocht ik door omstandigheden eens een les missen dan is dat nog geen probleem, aangezien alle lessen worden opgenomen. Zodoende kan ik de les terugzien op een tijd dat het mij beter uitkomt.’

 

Bij de MBO opleiding hoort ook een stage. Waar ga jij stage lopen?

‘Ik ga stage lopen bij NEC op de commerciële afdeling. Ik word hierin begeleid door Carlos Aalbers en Robbert Nuytinck. Wel grappig, want Robbert is de broer van  Bram Nuytinck, mijn teamgenoot bij NEC  en Jong Oranje. De familie Nuytinck is op dit moment dus een belangrijke factor in mijn leven, haha.’

 

Ben je van plan om na je MBO diploma nog verder te studeren?

‘Jazeker. Ik wilde sowieso al een HBO studie gaan doen na mijn Havo diploma. Maar dat doe ik nu via een omweg. Voor mij is dit het beste alternatief, aangezien ik de Havo niet kon combineren met mijn voetbalcarrière.’

Foto: Broer van den Boom