Ismo Vorstermans verlengt bij FC Utrecht

18 februari 2011

Ismo Vorstermans staat ook de volgende seizoenen onder contract bij FC Utrecht. De talentvolle 21 jarige verdediger verlengde zijn aflopende contract met twee jaar. Partijen kwamen daarnaast ook nog een optie overeen.

Vorstermans begon met voetballen in de jeugd bij De Zwarte Schapen, de club die later werd omgevormd tot FC Omniworld en tegenwoordig de naam Almere City draagt. Hierna kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax terecht waar hij tot de A1 speelde. In 2008 ging hij naar FC Utrecht, alwaar hij aansloot bij Jong FC Utrecht.

Op 23 september 2009 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal als basisspeler in de thuiswedstrijd om de KNVB Beker tegen FC Groningen. Sinds het begin van deze competitie maakt hij vast deel uit van de selectie van het eerste elftal. Sinds 19 januari 2011, de wedstrijd tegen VVV-Venlo, kan hij een vaste basiskracht in het eerste elftal genoemd worden. Inmiddels heeft ook al twee keer gescoord, waaronder tegen zijn oude liefde Ajax.

Foeke Booy: “Ismo heeft zich dit seizoen nadrukkelijk gemanifesteerd. We zijn blij dat we hem voor langere tijd aan de club hebben kunnen binden”, aldus de technisch directeur op het digitale thuis van FC Utrecht.

Vorstermans zelf is eveneens zeer te spreken over zijn nieuwe contract. “Dit is precies wat ik wilde. Ik wilde bij FC Utrecht blijven en een nieuw contract tekenen. Ik ben hier heel blij mee. Er spreekt ook veel vertrouwen uit in mij. Aan mij nu de mooie taak om dit vertrouwen terug te betalen”.

Ismo Vorstermans werd in de besprekingen met FC Utrecht bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.