Kool – Hersi onbeslist, net als VVV – NAC

26 juli 2001

Op het kruispunt van hun carrières kwamen vanavond in Vierlingsbeek Ruud Kool en Youssouf Hersi elkaar tegen. Hun duel eindigde – net als VVV – NAC – onbeslist. Al was dat waarschijnlijk anders geweest als NAC niet voortdurend onterecht voor buitenspel was teruggefloten.
Afgelopen weekend speelde Ruud Kool nog mee met de amateurs van Meerssen. Nadat zijn contract bij Fortuna Sittard niet verlengd werd leek de 34-jarige middenvelder geen nieuwe club te kunnen vinden. Maar deze week tekende hij alsnog een eenjarig contract bij VVV.

Youssouf Hersi (18) deed om heel andere reden deze zomer een stapje terug. Zijn trainer Adriaanse vertelde hem dat hij volgend seizoen bij Ajax weinig aan spelen toe zou komen en dus werd hij met zachte dwang richting Haarlem gestuurd. Hersi wilde echter in de eredivisie blijven en kreeg het voor elkaar om aan NAC uitgeleend te worden.

En zo ontmoetten de veteraan en de jeugdinternational elkaar op het veld van Volharding in Vierlingsbeek. Kool bleef goed overeind, NAC kon het grote veldoverwicht niet in doelpunten omzetten, ook al door goed keeperswerk van een andere VVV-aanwinst, de 40-jarige John Roox.

Opvallend bij NAC waren ook Kevin Bobson, die op de linkervleugel de plaats van Bryan Roy heeft ingenomen, en de Hongaar Csaba Féhér, die deze week zijn contract met drie jaar verlengde.

Maar de beste man van het veld speelde bij VVV, de pas 20-jarige aanvoerder Edwin Linssen die als een routinier het spel verdeelde en steeds voor de juiste oplossing koos.