Justin Tahapary heeft het naar zijn zin op de VVCS Academy

11 maart 2011

Justin Tahapary is alweer bezig aan zijn zevende seizoen betaald voetbal. Na de gehele jeugdopleiding van Willem II te hebben doorlopen, verkaste de geboren Bosschenaar in het seizoen 2004/2005 naar FC Eindhoven. Ondanks het feit dat Justin pas 25 jaar is, kun je hem gerust omschrijven als een routinier.

Naast zijn voetballende en verdedigende capaciteiten, zijn het met name zijn nimmer aflatende inzet en ijzeren discipline die elke trainer weer positief verrassen.  

Dat Justin het gebruik van zijn kwaliteiten niet beperkt tot het voetbalveld, bewijst hij wekelijks aan de VVCS Academy. Ook daar roemen de docenten hem om zijn inzet en discipline.

Hiervan profiteert sinds kort ook de ING. Bij hen loopt Justin een dag in de week stage. Met zijn stagebegeleider is hij zelfs al enkele malen op bezoek geweest bij cliënten.

Aanleiding voor het webteam om Justin  te interviewen.

 

Justin, we hoorden dat je, hoewel nog in opleiding, al cliënten  bezoekt.  Is dat niet wat snel?

‘Haha, eigenlijk wel hé. Normaal beginnen de studenten daar pas in het tweede jaar mee. Maar mijn stagebegeleider bij ING vond dat ik er wel klaar voor was. En ik moet zeggen, het ging me vrij goed af.’

 

 Was je niet zenuwachtig?

‘Nee, helemaal niet. Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn stagebegeleider mee ging, dus dat scheelt ook wel. En hij had de cliënten vooraf ingelicht, dus er ontstonden geen ongemakkelijke situaties.’

 

En ook nog iets kunnen verkopen?

‘Jazeker. Het betrof hier een bestaande cliënt die extra verzekeringen wilde afsluiten. Ik heb hem het een en ander kunnen uitleggen en vervolgens heb ik een offerte uitgebracht die een paar dagen later al leidde tot een order. Uiteraard heb ik hierbij wel enige hulp gehad van mijn begeleider.’

 

Dat klinkt allemaal reuze interessant. Leuk om te doen, lijkt ons?

‘Ik vind het inderdaad erg leuk. Je bent nu op een hele andere manier bezig dan op het voetbalveld, maar toch komt het een beetje op hetzelfde neer. Immers, ook bij dit werk wil je presteren. Overigens heb ik het nu wel een stuk drukker dan voordat ik de studie deed.’

 

Is het wel allemaal te combineren?

‘Op zich kan ik het prima combineren. Alleen, ik moet alles nu echt goed plannen. Voetbal, studie, stage en ik heb natuurlijk ook nog een fantastisch gezinnetje thuis. Ik moet de aandacht dus goed verdelen. Maar uiteindelijk geeft het mij veel voldoening. Bovendien ben ik op deze manier ook al bezig met mijn maatschappelijke carrière.

Kortom, ik ben blij dat ik gekozen heb voor de VVCS Academy.’