Edwin Linssen stopt penalty bij AEK Larnaca

14 maart 2011

Bestuurslid van de VVCS Edwin Linssen heeft gisteren in de wedstrijd Anorthosis – AEK Larnaca een uiterst hilarisch moment meegemaakt.

Bij de stand 2-0 voor Anorthosis vloert de keeper van AEK op onreglementaire wijze een doorgebroken speler van Anorthosis. De scheidsrechter is onverbiddelijk en toont de rode kaart aan de doelman van AEK Larnaca.

Edwin Linssen twijfelt geen moment en trekt de keepers handschoenen aan om vervolgens plaats te nemen in het doel.

De aanvoerder van Anorthosis, Vincent Laban, neemt de penalty en ziet tot ieders grote verbazing zijn penalty gestopt worden door Edwin Linssen. Als een volleerd doelman duikt Edwin naar de hoek om de bal uit de goal te ranselen.

Edwin: “Vroeger voetbalde ik veel met mijn broertje Brian (nu uitkomend voor VVV-Venlo) en dan stond ik ook regelmatig op goal. Dat ik een penalty stop tijdens een competitiewedstrijd is natuurlijk echt lachen.”

Helaas mocht dit niet baten voor de einduitslag. AEK Larnaca verliest de wedstrijd uiteindelijk met 2-1, maar plaatst zich wel voor Europees voetbal.

Een fantastische prestatie voor een team dat vorig jaar nog in de tweede klasse van Cyprus uitkwam. Het succes is voor een groot deel te danken aan de Nederlandse inbreng.

Via onderstaande link zijn beelden van de wedstrijd te zien. Vanaf minuut 1:48 is de actie van Linssen terug te zien.

http://www.youtube.com/watch?v=VLnEIAn_-vA