Lloyd Borgers, talentvolle spits van MVV

18 maart 2011

Na een aantal woelige jaren met financiële problemen en trainerswisselingen, komen er dit seizoen weer veel positieve berichten uit het Maastrichtse. Rust in de organisatie en het behalen van de 3e periodetitel zijn hier de voorbeelden van. Tevens wist MVV een aantal talenten uit de eigen jeugdopleiding voor meerdere jaren aan zich te binden. Eén hiervan is de achttienjarige Lloyd Borgers, hoogste tijd derhalve voor het VVCS webteam om de talentvolle spits eens te vragen naar zijn ervaringen in de afgelopen periode en zijn ambities voor de toekomst.

Lloyd, allereerst willen we graag iets weten over jouw voetballoopbaan tot nu toe, hoe is die verlopen?

Ik ben op mijn 5e begonnen  met voetballen bij Leonidas in Maastricht en werd op mijn achtste gevraagd om in het talentenplan van MVV te komen. Via een andere Maastrichtse club ( Jekerdal) ben ik als tweedejaars E-junior naar de D-jeugd van MVV gegaan. Hierna heb ik alle jeugdteams van MVV doorlopen tot en met de A1. Het was de bedoeling om me in dat team dit seizoen verder te ontwikkelen, alleen het liep iets anders…

Dat kun je wel zeggen, de stap naar het eerste ging sneller dan verwacht. Hoe ging dat?

Toen er na een aantal wedstrijden in de competitie blessures bij het eerste kwamen, kreeg ik via Edwin Hermans ( assistent trainer en trainer van de A1 van MVV) al te horen dat ik wellicht een kans zou krijgen om mee te gaan trainen met het eerste. Nadat ik 1 wedstrijd op de bank had gezeten mocht ik tegen RKC in de basis starten. Die wedstrijd verloren we met 5-0, maar de week daarna werd een groter succes. We speelden 2-2 en ik maakte beide doelpunten.

Je debuut maken is natuurlijk heel speciaal, maar een ander hoogtepunt diende zich al weer aan: het behalen van de 3e periodetitel.

Dat was voor mij als Maastrichtenaar een heel speciaal moment en we hebben dit ook uitgebreid gevierd. Tevens ben ik blij dat ik zelf ook een grote bijdrage heb kunnen leveren  aan dit succes met  4 basisplaatsen en 2 invalbeurten.

Het einde van de competitie komt in zicht, welke doelstellingen hebben jullie nog?

Ondanks dat we de periodetitel al op zak hebben, willen we zo hoog mogelijk eindigen om met een goed gevoel aan de play-off`s te beginnen. We zullen niet zomaar promoveren naar de eredivisie, maar gaan in de play-off`s  wel proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen.

Dat belooft een spannend slot van deze competitie te worden voor jullie, maar voor jou persoonlijk komt er ook een heel belangrijke periode aan, nietwaar?

Inderdaad, ik zit in mijn examenjaar voor de HAVO en ben keihard aan de studie om dit diploma te halen. Voor mij is dat erg belangrijk, zodat ik volgend jaar volledig met de selectie mee kan trainen en me verder wil gaan ontwikkelen als voetballer. Daarom ben ik ook erg blij dat ik vorige week mijn contract met MVV heb getekend en me nu vooral op mijn studie kan richten.  Saillant detail is dat de eindexamens gelijk beginnen met de play-off`s…

 Volgend seizoen  wil ik er dan nog een opleiding bij gaan doen die aansluit op mijn trainingsschema,eventueel via de VVCS Academy.

Dat wordt dus een drukke periode voor je. Veel succes op beide fronten!

Foto: www.mvv.nl