Jeffrey van Nuland komende twee jaar onder contract bij Willem II

18 april 2011

Jeffrey van Nuland zal de komende twee jaar uitkomen voor de club uit Tilburg. 

Tevens heeft Willem II een optie voor seizoen 2013/2014 in het contract opgenomen.


Van Nuland begon met voetballen bij de plaatselijke amateur vereniging SVG uit Tilburg. Daar werden zijn kwaliteiten al snel opgemerkt en maakte Jeffrey de overstap naar RKC Waalwijk, op dat moment nog uitkomend in de Eredivisie. Na een aantal jaren in de jeugd van RKC gespeeld te hebben maakte Jeffrey zijn debuut in het betaald voetbal tijdens seizoen 2008/2009. 
Hij speelde twee wedstrijden voor de ploeg uit Waalwijk.

In Eindhoven was men ook goed op de hoogte van de ontwikkeling van de meervoudig international van Oranje -17,-18 en -19, dit resulteerde in een overstap naar PSV. De laatste twee seizoenen is Van Nuland uitgekomen in het reserve team van PSV. Door de grote concurrentie heeft Jeffrey zijn debuut in het eerste team niet kunnen maken.

Van Nuland is zeer tevreden met zijn overstap naar Willem II; “Willem II is een club die garant staat voor verzorgd voetbal hetgeen goed bij mij past. De komende twee jaar wil ik uitgroeien tot een vaste basisspeler.” Ook de nieuwe technisch directeur van Willem II, Marc van Hintum is blij met zijn nieuwste aanwinst; “Jeffrey past precies in het profiel dat Willem II zoekt. Hij is een ambitieuze speler, heeft een goede voetbalopleiding genoten en komt uit de regio. Een groot voordeel is dat Jeffrey op meerdere posities uit te voeten kan.”

 

Jeffrey Van Nuland heeft zich in de onderhandelingen laten bijstaan door de VVCS.