Steeds meer clubs integreren de VVCS Academy in hun opleiding

27 april 2011

In navolging van Ajax besluiten steeds meer Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) om te kiezen voor de VVCS Academy. Net als eerder de spelers van de club uit Amsterdam al ondervonden, ervaren nu ook andere clubs dat hun spelers moeite hebben met de combinatie studie en voetbal. Daarnaast zijn veel clubs overtuigd van de meerwaarde die het volgen van een studie of cursus heeft op de carrière van een voetballer. De voetballer die een studie of cursus volgt is gemotiveerder en energieker dan de speler die niets doet. Daarom stimuleren veel clubs hun spelers  ook om een studie of cursus te volgen. Echter, dit moet dan wel in het training- en wedstrijdschema passen.

Doordat veel clubs nu inzien dat de flexibiliteit van de VVCS Academy uitstekende mogelijkheden biedt om voetbal en studie te combineren, integreren zij de VVCS Academy in hun voetbalopleiding. Feyenoord is hier een mooi voorbeeld van. Zij geven selectiespelers de mogelijkheid om zich gedurende de trainingsweek ook enkele uren bezig te houden met studieactiviteiten. Zij richten hiervoor ook een speciale ruimte in. Ook FC Twente en FC Utrecht zien mogelijkheden om samen te werken met de VVCS Academy. Deze clubs zijn ervan overtuigd dat je voetballers op allerlei gebied maatwerk moet kunnen bieden. Voor de een kan dat een cursus Webdesign of Nima-A zijn en voor de ander een kookcursus. Helaas kunnen de voetballers voor een kookcursus nog niet terecht aan de VVCS Academy…


Tot slot hebben ook  de maatschappelijk begeleiders van PSV en sc Heerenveen aangegeven dat zij binnenkort met hun leidinggevenden een plan van aanpak willen opstellen om de VVCS Academy te integreren in hun voetbalopleiding. Want ook bij deze clubs zijn er spelers die wel een studie of cursus willen volgen, maar het niet kunnen combineren met hun voetbalcarrière. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.