Marco van Basten in VVCS golfteam

5 mei 2011

De beste voetballers verzamelen zich op de golfbaan. Dat is wat FIFPro en PassForSport in gedachten hebben als zij gezamenlijk de tweede “European Footballers’ Golf Classic” organiseren. Na de zeer succesvolle première van vorig jaar in Terre Blanche, Frankrijk, besloten beide parijen dit jaar een bezoek te brengen aan het idyllische Marrakech in Marokko.

Verwacht wordt dat meer dan 50 actieve- en ex-voetballers hun opwachting zullen maken op het Al Maaden Golfresort in Marrakech. Grote namen uit de voetbalgeschiedenis als Marco van Basten en Michel Platini hebben hun komst reeds bevestigd.

Het VVCS Golfteam dat Nederland zal vertegenwoordigen op de European Footballers Golf Classic zal naast Marco van Basten bestaan uit Ronald de Boer, Martijn Reuser en Alfred Nijhuis.

Andere grote spelers die hun opwachting zullen maken zijn ondermeer de Fransen Laurent Blanc, David Ginola en Christian Karembeu, Marco Simone (Italië), Andrew Cole (Engeland), Zbigniew Boniek (Polen), Cosmin Contra (Roemenië), John Collins (Schotland), José Maria Alexanco (Spanje) enTomas Brolin (Zweden).

Het toernooi vindt plaats op 23 en 24 mei.

“Wij hebben niet alleen een Nederlandse afvaardiging met aansprekende namen, maar ook een team dat in de landenwedstrijd tot de topfavorieten hoort”, aldus VVCS voorzitter Danny Hesp. “Ook vorig jaar hebben we gezien dat de spelers het enorm waarderen elkaar in een andere setting dan op of rond het voetbalveld te ontmoeten”.