Edwin Linssen verlengt zijn verblijf op Cyprus met twee jaar

9 mei 2011

Edwin Linssen zal ook de komende twee jaar uitkomen voor het Cypriotische AEK Larnaca. Afgelopen seizoen was Linssen al actief voor de club uit Larnaca. Voor zijn vertrek naar Cyprus kwam Linssen in Nederland uit voor VVV-Venlo, Helmond Sport en Roda JC. In totaal speelde hij reeds 345 wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal.

Afgelopen zomer bereikte Linssen overeenstemming met Roda JC om zijn lopende contract met wederzijds goedvinden te ontbinden. Na deelname aan het FIFPro Tournament met Team VVCS kreeg Linssen de gelegenheid om een stage wedstrijd af te werken bij AEK. Linssen liet een zeer positieve indruk achter bij de Nederlandse hoofdtrainer Ton Caanen hetgeen, resulteerde in een 1-jarig contract bij de zojuist naar de hoogste Cypriotische klasse gepromoveerde club.

AEK zit inmiddels in de eindfase van een fantastisch seizoen en maakt nog steeds kans op Europees voetbal. Dit zou een fantastische prestatie zijn, die met name op het conto van de aldaar actieve Nederlanders geschreven kan worden. Naast Edwin Linssen komen dit seizoen ook Gregoor van Dijk, Danny Schenkel en Kevin Hofland voor AEK uit.


Jordi Cruijff (technisch directeur AEK) is dan ook zeer content: ‘Dit seizoen presteren wij boven ieders verwachting. De Nederlandse spelers zijn zeer belangrijk voor ons team. Het zijn goede spelers die hun ervaring ook willen overbrengen aan de andere spelers. Dit zorgt ervoor dat wij een hecht team hebben met jongens die voor elkaar door het vuur willen gaan. Ik ben erg blij dat Edwin ook de komende twee seizoenen bij ons speelt. Edwin is een fantastische prof die dit jaar heel goed gespeeld heeft.’

Edwin Linssen is ook verheugd dat hij zijn handtekening kan zetten onder een nieuwe verbintenis. Linssen: ‘Vanaf dag 1 heb ik het enorm naar mijn zin op Cyprus. Ik arriveerde op het moment dat de voorbereiding al in volle gang was maar ik ben door de mensen van de club prima opgevangen. Wij wonen in een fantastisch complex waar ook de andere Nederlander gehuisvest zijn. AEK is een club waar het prima geregeld is. In het begin was ik om eerlijk te zijn wel een beetje huiverig daar de verhalen over Cyprus niet altijd positief zijn. Tot op heden kan ik echter zeggen dat ik daar bij AEK niets van merk. Wij worden keurig op tijd betaald en de club probeert een zo professioneel mogelijk sportklimaat te scheppen. De resultaten zijn dit jaar fantastisch, hetgeen ervoor zorgt dat de sfeer in en rondom de club zeer positief is. Ik hoop dan ook dat de komende twee jaar net zo zullen verlopen als het huidig seizoen.’

 

Linssen heeft zich in de besprekingen met AEK Larnaca laten bijstaan door de VVCS.