Nieuwendaal, Broerse, Van der Gun en Plat: eerste bachelors VVCS Academy!

30 mei 2011

Eindgesprek

Op maandag 23 mei jl. slaagden Steef Nieuwendaal, Joost Broerse, Johan Plat en Cedric van der Gun voor het eindgesprek van de opleiding Ondernemerschap en Businessinnovation. Zij startten deze Hbo studie in 2007 en rondden daarmee deze studie binnen vier jaren af.

 

In het eindgesprek lichtten zij hun scriptie toe ten overstaan van een beoordelingscommissie en publiek. In de beoordelingscommissie was de opleiding vertegenwoordigd maar ook ´het werkveld´. Martin Snoeck, lid van de beroepenveldcommissie van de VVCS Academy, gaf de beoordelaars een zeer goed en doortimmerd advies. De  scriptie- en gespreksonderwerpen varieerden van onderzoek naar de positie van zaakwaarnemers, mogelijke toepassing van community´s op het internet in het voordeel van betaalde voetbalorganisaties tot in- en doorstroom van topspelertjes in het jeugdvoetbal van een lokale amateurvereniging. Steef Nieuwendaal was topspeler en scoorde met een 8!

 

Online en flexibel

Het eindgesprek van Joost en Cedric  werd op een bijzondere manier gehouden die overigens goed bij de opleiding past. Cedric woont in Engeland en Joost op Cyprus. Het was niet mogelijk om -gezien de wedstrijdschema´s- naar Nederland te komen om aldaar het gesprek te houden. Joost en Cedric presenteerden hun afstudeerpresentatie via het internet en waren zelf zichtbaar en hoorbaar voor commissie en publiek. Deze manier van afstuderen past bij de opleiding waarin zeer intensief gebruik wordt gemaakt van e-learning. In de afgelopen bijna-vier-jaren werd gemiddeld één avond per week ingelogd in de virtuele klas en werd via die weg de studiestof live en interactief doorgenomen. Tentamens werden niet zelden via die weg gedaan. Zo bleef het mogelijk om voor deze profvoetballers toch een Hbo-studie te volgen. In de opleiding kwam een breed aanbod van vakken aan de orde zoals algemeen-, financieel- en personeelsmanagement, marketing, innovatie, communicatie, ondernemerschap en persoonlijke effectiviteit. Er werd regelmatig gewerkt aan gezamenlijke projecten.

 

Joost Broerse: ”Deze studie is echt een aanrader. Je doet enorm veel kennis op en je leert ook veel over jezelf.”

 

Cedric v/d Gun: ”Ondanks mijn tussentijdse transfer heb ik de studie toch kunnen vervolgen en afronden.”

 

Twee andere studiegenoten uit dezelfde cursusgroep studeren later af. Dat kan omdat de opleiding sterk weet in te spelen op de individuele mogelijkheden van de topsporters. De opvolgende groep maakt een fors tempo en het is zeker niet uit te sluiten dat ook van die groep de eerste studenten nog dit jaar zullen afstuderen.

 

Start in september

De opleiding wordt gerealiseerd door het Davinci-college in Dordrecht in samenwerking met de VVCS Academy en iDucation en wordt onder licentie van particuliere Hogeschool Saxion Next uitgevoerd.

In totaal zijn nu vier ´jaargangen´ actief. Voor de groep die in september start zijn nog plaatsen. Kijk voor meer informatie op: www.vvcs.nl/academy of bel met Arjan Ebbinge: 0642298097