Ricky van Wolfswinkel maakt toptransfer naar Sporting Clube de Portugal

4 juni 2011

De 22-jarige Ricky van Wolfswinkel speelt met ingang van het nieuwe seizoen voor 1 van de grootste clubs in Portugal. Hij tekent bij de Portugese grootmacht een contract voor 5 jaar.

Ricky was in het seizoen 2010-2011 de productiefste Nederlander in de Eredivisie met 15 goals. In totaal heeft de jonge aanvaller in de Eredivisie al 30 keer gescoord. Met 4 goals in de play-offs om Europees voetbal, zorgde hij er mede voor dat FC Utrecht afgelopen seizoen mocht deelnemen aan de Europa League. Ook in deze internationale wedstrijden stond hij zijn mannetje. In 10 wedstrijden scoorde hij maar liefst 7 keer.  Tevens heeft hij in augustus 2010 zijn debuut gemaakt voor het Nederlands Elftal.

Waar in Nederland nog wel eens wordt getwijfeld aan de capaciteiten van Ricky van Wolfswinkel, hebben ze in het buitenland zijn talent allang onderkend. Nadat er eerder al sprake was van een overgang naar Engeland of Italië, heeft nu dus 1 van de grootste clubs van Portugal de talentvolle international aangetrokken. Technisch directeur Carlos Freitas en trainer Domingos Paciència zijn overtuigd van de kwaliteiten van Ricky en zien in hem een potentiële aanvaller van Europees topniveau.

Voor het VVCS webteam reden om Ricky van Wolfswinkel exclusief een paar vragen te stellen.

 

Ricky, gefeliciteerd met je transfer. Het is allemaal vrij snel gegaan. Wanneer hoorde je voor het eerst van de belangstelling van Sporting Clube de Portugal?
“Afgelopen zondag hoorde ik voor het eerst over de interesse van de club. Woensdag bereikten wij al overeenstemming over de grote lijnen, tevens kwamen FC Utrecht en Sporting reeds een transfersom overeen. Het is ongelofelijk hoe snel alles rondgekomen is, dat komt mede doordat de club beursgenoteerd is. De slagvaardigheid en snelheid waarmee de club handelde was voor mij een bevestiging dat zij mij erg graag wilden hebben.”

 

Waarom heb je gekozen voor deze club?

“1 van de redenen dat ik gekozen heb voor Sporting is dat zij er om bekend staan dat zij talentvolle voetballers willen en kunnen opleiden tot Europese toppers. Uitstekende voorbeelden hiervan zijn natuurlijk Christiano Ronaldo en Nani. Daarnaast is de trainer een oud spits van Porto, deze trainer zal mij dus ook goed kunnen helpen om mij verder te ontwikkelen.”

 

Je tekent voor 5 jaar. Heeft Sporting een bepaald ontwikkelingsplan voor je uitgestippeld?

“De filosofie van Sporting is om spelers op te leiden en klaar te stomen voor de absolute Europese top. Ik ga er alles aan doen om deze traditie voort te zetten. De club wil meespelen om het kampioenschap en een rol van betekenis in Europa spelen, ik hoop hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

 

Tijdens de onderhandelingen werd Ricky bijgestaan door Louis Laros en Louis Everard.

De VVCS wenst Ricky veel succes bij Sporting Clube de Portugal!