Robbie Haemhouts en Erik Quekel vinden een nieuwe club

9 juni 2011

Robbie Haemhouts zal de komende twee seizoenen uitkomen voor Willem II. 

De 27-jarige multifunctionele middenvelder komt over van Helmond Sport. De Belgische Haemhouts begon zijn carrière bij NAC Breda en speelde vervolgens bij FC Den Bosch, FC Emmen en FC Omniworld.

Zijn goede prestaties afgelopen seizoen bij Helmond Sport bleven in Tilburg niet onopgemerkt, hetgeen geresulteerd heeft in een overgang naar de ‘Tricolores’.

Marc van Hintum, technisch manager van Willem II, is zeer content met zijn nieuwe aanwinst:

“Robbie is een speler die op alle posities op het middenveld goed uit de voeten kan. Hij koppelt een goed spelinzicht aan een fantastische mentaliteit en wil absoluut slagen. Groot voordeel is dat de nieuwe trainer Jurgen Streppel afgelopen seizoen goed met Haemhouts heeft samengewerkt bij Helmond Sport.”

Haemhouts is zelf ook erg enthousiast over zijn overgang:

“Willem II is een club met veel traditie, mooi stadion en een goede aanhang. Ik hoop samen met de club de stap te zetten naar het niveau waar ze thuishoren, namelijk de Eredivisie.”

Erik Quekel zal de komende twee jaar uitkomen voor de oude club van Haemhouts, Helmond Sport. 

Afgelopen jaar was Erik actief voor FC Dordrecht, bij deze club liep zijn contract af.

Voor trainer Hans de Koning is Erik geen onbekende. Beiden stonden in het verleden onder contract bij FC Oss. Erik heeft drie jaar onder contract gestaan bij FC Oss.

Hans de Koning over zijn nieuwe spits:

“Ik ben blij met het aantrekken van Quekel. Hij is een speler die continu in beweging is en hij heeft een neusje voor de goal. In 114 wedstrijden maakte hij al 43 doelpunten en dat zegt wel wat.


Ook Quekel is ook erg blij met zijn nieuwe club:

“Helmond Sport heeft het afgelopen jaren fantastisch gedaan. Ik zou het fantastisch vinden om bovenin de Jupiler League mee te draaien met eventueel kans op promotie.”

 

Quekel En Haemhouts hebben zich in de onderhandelingen laten bijstaan door de VVCS.