Willem Janssen wint Johan Cruijff Schaal en maakt debuut in Europa

8 augustus 2011

De 25-jarige Willem Janssen kent een prima start bij FC Twente. Hij won afgelopen week niet alleen de Johan Cruijff Schaal maar maakte ook zijn Europees debuut. Hij speelde in de 3e voorronde voor Champions League met FC Twente tegen FC Vaslui. ‘Helaas miste ik door ziekte de heenwedstrijd in het Gelredome. Het was voor ons sowieso  al een domper dat die wedstrijd daar gespeeld moest worden in verband met de bouwramp in de eigen Grolsch Veste, maar het resultaat was prima. Een paar dagen later speelden we al tegen Ajax om de JC-Schaal. Gelukkig was ik tijdig hersteld van mijn ziekte, zodat ik die wedstrijd wel kon meespelen. Ondanks dat wij op den duur met tien man kwamen te spelen, wisten wij, enigszins fortuinlijk,  toch de wedstrijd met 2-1 te winnen. Hierdoor heb ik mijn eerste prijs binnen. Daarvoor ben ik ook naar FC Twente gegaan. Ik wilde graag om de prijzen spelen.‘

 

Willem Janssen verruilde aan het einde van het afgelopen seizoen Roda JC voor bekerwinnaar FC Twente. Zo als het er nu naar uitziet zal Willem op het middenveld de plek innemen  van de naar Ajax vertrokken Theo Janssen. Alhoewel hij een heel ander type voetballer is dan zijn naamgenoot Theo, is de technische staf erg te spreken over zijn verrichtingen tot nu toe. Zelf is Willem ook niet ontevreden. ‘Ik heb het erg naar mijn zin bij FC Twente. Ik ben goed opgevangen door de groep. Verder woon ik hier ook prachtig. Ik heb een mooi huisje in De Lutte. Een klein stukje rijden van het trainingscomplex,’ aldus Willem Janssen.

Over de returnwedstrijd tegen FC Vaslui is Willem erg tevreden. ‘Dankzij de 1e wedstrijd wisten we de kracht van FC Vaslui. Dit en de 2-0 thuisoverwinning gaf ons goede moed voor de return. Het was belangrijk dat we snel en nauwkeurig positiespel zouden spelen. Hierdoor kun je een tegenstander uit elkaar spelen. Ik vind dat ons dat goed gelukt is. Ook hebben we nauwelijks een kans weggegeven.’ Over zijn eigen spel is Willem tevreden. ‘Ik heb geprobeerd het tempo hoog te houden en dat lukte aardig. Doordat FC Vaslui de eerste wedstrijd met 2-0 had verloren,  speelden ze in het begin van de wedstrijd erg opportunistisch. Dit leidde tot enkele kleine kansjes. Na een kwartier waren ze uitgeraasd. Hierna hervonden wij het ritme en bleven we eenvoudig op de been. Al met al ben ik tevreden met het resultaat en met ons eigen spel. En we zijn weer een ronde verder in de Champions League, dat was voor ons het belangrijkste.’

De Europese verplichtingen vormen voor Willem geen beletsel om zich ook te focussen op zijn HBO-studie. Na een korte break pakt Willem deze eind augustus weer op. ‘Ik had aan het eind van vorig jaar een drukke periode. Daarom ben ik vanaf januari tijdelijk gestopt met mijn HBO-studie. Nu ik gesetteld ben in Twente, vind ik het wel weer fijn dat ik de studie kan oppakken. Ik stroom in bij de groep voetballers die na mij zijn gestart met de studie,” aldus Willem. 

De VVCS wenst Willem en FC Twente veel succes in de komende periode.