Studenten ontvangen diploma van VVCS Academy

14 september 2011

Een memorabele dag in het bestaan van de VVCS én de VVCS Academy. Maandag ontvingen 15 (oud-)voetballers het diploma, dat ze hebben verdiend door hun studie aan de VVCS Academy met succes te voltooien.

 

Onder grote belangstelling ontvingen tien spelers een diploma MBO Commercieel Medewerker. Vijf spelers incasseerden hun HBO diploma; zij mogen zich nu Bachelor of Commerce noemen.

 

Aangezien de studenten de afgelopen maanden keihard hadden gewerkt om hun studie af te ronden  vond de VVCS Academy het gepast hen tijdens een feestelijke avond hun diploma officieel te overhandigen.

 

Die taak was welbesteed aan Henk Kesler (voormalig voorzitter van de KNVB en lid van de Raad van Advies van de VVCS Academy) en Theo van Seggelen (voormalig voorzitter van de VVCS en secretaris generaal van FIFPro), die alle geslaagde voetballers hun diploma overhandigden.

 

Tevens spraken de diverse docenten van Saxion Next en het Da Vinci College elke leerling nog persoonlijk toe. En tot slot ontvingen de vijftien spelers ieder een VVCS-pen en VVCS-horloge als speciaal aandenken. 

 

‘Dit is niet alleen een feestelijke avond voor de studenten’, vertelde VVCS-voorzitter Danny Hesp tijdens de diploma uitreiking. ‘Ook voor de VVCS is dit een heuglijk moment. Dit is namelijk waarvoor we vier jaar geleden met de VVCS Academy zijn begonnen. We wilden ervoor zorgen dat profvoetballers tijdens hun voetballoopbaan ook een studie kunnen volgen en afronden.’ 

 

‘Jullie zijn hiervan het levende bewijs’, richtte Hesp zich tot de aanwezige studenten. ‘Ik hoop dat ik jullie allemaal blijf tegenkomen bij de voetbalclubs, want jullie zijn de bestuurders van de toekomst.’

 

Wij feliciteren  Steef Nieuwendaal, Nuelson Wau, Joost Broerse, Justin Tahapary, Paul Dijkmans, Rick Hoogendorp, Stef Doedee, Sieme Zijm, Cedric v/d Gun, Johan Plat en Joris van Rooijen met het behalen van hun diploma.