Greene en Ars: vanuit het buitenland studeren aan de VVCS Academy

10 oktober 2011

Serginho Greene en Sjoerd Ars voetballen voor Levski Sofia in Bulgarije. Zij hebben het daar prima naar hun zin. Beide spelers hebben zich deze week aangemeld bij de VVCS Academy.

Waarom?  

Het grote voordeel van de VVCS Academy voor hen is dat zij een studie kunnen volgen vanuit Bulgarije. Dankzij de virtuele colleges kunnen zij dezelfde studie volgen als hun landgenoten in Nederland of elders in Europa.

Studeren is niet nieuw voor Sjoerd en Serginho. Sjoerd heeft na zijn Havo-diploma nog een Nima-A cursus gevolgd en afgerond. Serginho heeft zelfs al enkele jaren HBO-ervaring aan een andere hogeschool. Echter, doordat hij een transfer maakte naar Bulgarije kon hij deze studie niet vervolgen.

Sjoerd was de eerste die zich aanmeldde bij de VVCS Academy. Na een korte introductie van de werkwijze was hij al snel overtuigd. “Door mijn verleden als CSR-lid was ik al bekend met de VVCS Academy. Maar doordat ik nu veel vrije tijd heb en in het buitenland zit, vond ik dit een ideaal moment om te beginnen met een studie. De docent heeft mij uitgelegd hoe alles werkt en ik was meteen enthousiast. Het enige nadeel is dat de trainingstijden hier nogal eens veranderen. Ik zal daardoor af en toe een college missen, maar aangezien dit wordt opgenomen kan ik het altijd terugzien in mijn eigen tijd,” aldus Sjoerd.

Nadat Sjoerd zich had aangemeld voor de HBO-studie van de VVCS Academy vertelde hij enthousiast aan zijn teamgenoot Serginho de werkwijze van de VVCS Academy.  “Sjoerd vertelde me dat hij zich had aangemeld voor de HBO-studie van de VVCS Academy. Vervolgens heeft hij in het kort uitgelegd hoe alles werkt. Toen hij me ook nog een opgenomen college liet zien, was ik ook overtuigd. Aangezien ik al 3 jaar een HBO-studie elders heb gevolgd en zelfs  mijn propedeuse heb behaald, adviseerde Sjoerd mij om contact op te nemen met de VVCS Academy. Wellicht zou ik in aanmerking komen voor vrijstellingen. Dat heb ik vervolgens gedaan. Nadat ik alle behaalde resultaten en documenten heb overlegd aan de docenten van de VVCS Academy, hebben we gezamenlijk besloten dat ik instroom bij een groep die al eerder is gestart met de HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap. Voor mij is dit echt een ideale oplossing. Zodoende loopt mijn studie bijna geen vertraging op. Uiteraard zal ik wel wat extra vakken moeten inhalen, maar dat is voor mij geen probleem,” aldus Serginho.

De VVCS Academy is blij met het enthousiasme van Sjoerd en Serginho en vertrouwt volledig op het welslagen van hun missie. Zij kan daarbij buigen op in de praktijk gebleken succes. Zo zijn onder meer  Cedric v/d Gun en Joost Broerse goede voorbeelden van hoe je in het buitenland kunt voetballen, maar toch kunt studeren. Zij hebben inmiddels het bachelor of commerce diploma behaalt.