Ook topvolleyballer kiest voor VVCS Academy

12 oktober 2011

Sinds haar oprichting verzorgt de VVCS Academy samen met het Da Vinci College cursussen en opleidingen voor profvoetballers. Bart-Jan van der Mark (26) is de eerste profvolleyballer die besluit te gaan studeren aan de VVCS Academy. Hij doorkruist als prof geheel Europa. Voor hem is het dan uiteraard ideaal dat het contact met de docenten en dat van de studenten onderling voornamelijk virtueel en digitaal geschiedt.

 

Bart-Jan van der Mark gaat een zogenaamde minor volgen, een deel van de opleiding HBO Topsportmanagement en Ondernemerschap. Tot dat besluit kwam hij omdat door zijn fulltime programma het volgen van deze minor aan de Johan Cruyff University, zijn huidige hogeschool, niet mogelijk bleek. Hij gaat nu onder meer de vakken Kennismanagement en Profilering volgen aan de VVCS Academy.

 

Bart-Jan legt dit uit: “Ik was op zoek naar een school waar ik de minor vooral thuis of van een ander willekeurig adres kan volgen. Ik heb een druk dagelijks programma en de combinatie met mijn studie werd steeds moeilijker. De VVCS Academy biedt voor mij uitkomst, aangezien ik nu de colleges virtueel kan volgen. Voorheen was ik toch heel veel tijd kwijt aan het reizen naar de Johan Cruyff University in Amsterdam”.

 

Bart-Jan speelt al 16 jaar volleybal. Hij vervolgt: “Toen ik 10 jaar was ben ik begonnen met volleybal bij Sliedrecht Sport. Vanaf mijn zeventiende werd het echt serieus en ging ik fulltime trainen. Op mijn 20e werd ik voor het eerst prof bij VC Omniworld uit Almere en nu speel ik bij Langhenkel Volley uit Doetinchem.”

Bart-Jan is naast clubspeler ook international voor het Nederlands volleybalteam. “Voor je land uitkomen is voor een topsporter het hoogst haalbare en daar ben ik dus ook erg trots op. Als junior heb ik bijna 100 interlands gespeeld en nu als senior heb ik 35 interlands achter mijn naam staan.”

 

Naast zijn sportieve carrière is Bart-Jan zich dus ook aan het ontwikkelen op het maatschappelijke vlak. Al is hij nog niet geheel zeker van de richting welke hij op wil na zijn volleybalcarrière. “Daar ben ik inderdaad nog niet helemaal uit, maar ik denk wel dat mijn voorkeur uitgaat naar het werken binnen een topsportorganisatie. Ik heb dan mijn HBO-bachelor afgerond en tevens ben ik in het bezit van diverse trainersdiploma’s. Naast de ervaring die ik heb als topvolleyballerlijkt mij dat een prima basis  om een succesvolle maatschappelijke carrière op te bouwen”, aldus Bart-Jan.