VVCS Jubileum challenge als teambuilding

13 oktober 2011

De VVCS bestaat dit jaar 50 jaar. Het jubileum werd luister bijgezet doordat Bert Nederlof en Joop Niezen een boek schreven over het wel en wee van de VVCS in die 50 jaar. Een van de voorzitters van het eerste uur, Gerard Kerkum, reikte het eerste exemplaar van het boek tijdens een druk bezochte receptie uit aan de eerste voorzitter van de Centrale Spelersraad (CSR), Louis van Gaal.

In het boek en tijdens genoemde receptie werd uitgebreid stil gestaan bij hen die hun bijdrage hebben verleend aan dat wat de VVCS nu is. Een moderne vakbond, waar naast het echte vakbondswerk, waar de barricaden niet worden geschuwd, ook veel aandacht is voor het verzorgen van opleidingen voor spelers (de zeer succesvolle VVCS Academy), de begeleiding van spelers aan het einde van hun carrière naar een nieuwe professie, schuldhulpverlening, etc.

 

Ook de huidige professionals van de VVCS hebben hun steentje meer dan bijgedragen aan de positie welke de VVCS thans inneemt in “Voetballand”. In het kader van het jubileum was het dan ook niet meer dan logisch om ook hen in het zonnetje te zetten. Het bestuur nam dat laatste wel heel letterlijk door een tweedaagse fiets challenge te organiseren in Zuid-Limburg, waarbij de temperatuur op beide dagen onder een strak blauwe hemel op liep tot boven de 30 graden. Personeel en partners werden door het team van Velo City  (oud-wielrenner Gerrie van Gerwen) ondergedompeld als waren zij professionele wielrenners tijdens een grote ronde. Niet alleen stond voor een ieder een op maat afgestelde fiets klaar, maar ook was uniforme fietskleding geregeld en werd in de bus voor aanvang van de etappes een wielrenmaaltijd genuttigd.

Het peloton werd gevolgd door ploegleiderwagens met op het dak de nodige reservefietsen en wielen om bij pech geen tijd te hoeven verliezen. Voormalig wielrenner en winnaar op Alpe D’Huez Gertjan Theunissen voorzag een ieder vooraf met tips en reed mee in het peloton om ook daar nog de nodige nuttige aanwijzingen te geven. Zuid-Limburg betekent heuveltjes. Zo werden erkende kuitenbijters uit de Amstel Goldrace als Eijserbosweg, Fromberg en Keutenberg bedwongen, en lag ook de finish net als in deze voorjaarsklassieker boven op de Cauberg. Na de massages genoot een ieder op het terras van zijn hapje en drankje en het diner. Kortom een zeer geslaagde teambuilding dag.