Uerdingen met Evers aan kop

11 augustus 2001

Zoals hij reeds verwachtte – zie ons bericht van 6 augustus – heeft Brenny Evers vrijdagavond zijn debuut gemaakt voor KFC Uerdingen 05. De Limburger speelde de volle 90 minuten mee in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen SC Paderborn 07.
KFC Uerdingen 05 heeft nu met 9 punten uit 3 wedstrijden de leiding genomen in de Regionalliga Nord. Bij Uerdingen stonden behalve Evers ook Maurice Koenen (ex-VVV) en Anton Vriesde (ex-MVV) in de basis.

In de Regionalliga Nord spelen nog drie Nederlanders. Frank van Eijs (afkomstig van Dundee), Mirano Carrilho (ex-Haarlem) en Erwin Koen (ex-Groningen) komen uit voor Rot-Weiß Essen. Aleen Koen kwam in de eerste 3 wedstrijden daadwerkelijk in actie voor de club, die vandaag door een nederlaag tegen Erzgebirge Aue de kans liet liggen om ook op 9 punten te komen.

In de Regionalliga Süd speelt één Nederlander: bij Rot-Weiß Erfurt staat Dennis Scharrenburg onder contract, die deze zomer van FC Utrecht overkwam. De Utrechter zat overigens 3 keer op de bank bij de club uit de voormalige DDR, die pas 1 punt uit 3 wedstrijden behaalde.