Spelers VVCS geselecteerd voor Nederlandse jeugdteams

7 november 2011

Deze week staat in het teken van internationaal voetbal. De competitie ligt een week stil en overal in Europa worden interlands gespeeld. Ook de Nederlandse jeugdteams komen deze week in actie. Nederland onder 18 speelt vrijdag 11 November in Urk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenie. Voor deze wedstrijd zijn Daan Disveld (NEC) en Vincent Janssen (Feyenoord) geselecteerd. Lucas Bijker (Cambuur) is geselecteerd voor Nederland onder 19, die aan het begin staan van de kwalificatie voor het EK.

Reden voor het VVCS webteam om een korte reactie te vragen.

Daan, weer een selectie voor een vertegenwoordigend team. Had je er rekening mee gehouden?

“Uiteraard hoop je iedere keer weer dat je bij de definitieve selectie komt. Afgelopen zomer heb ik met Nederland eerst het Ek gespeeld. We zijn Europees kampioen geworden en hebben daarna het WK in Mexico gespeeld. Dit was het laatste toernooi dat ik voor Nederland Onder 17 mocht uitkomen, en dan is dit een mooi vervolg. Het Nederlands elftal blijft een mooi podium om te laten zien wat je in huis hebt, en ik kijk erg uit naar de wedstrijd tegen Roemenie.”

We hebben vernomen dat deze maand nog iets speciaals te wachten staat, vertel eens.

“Dat klopt. Dinsdag 29 November mag ik in Zurich voor de UEFA de loting verrichten voor de nieuwe EK-kwalificatie ronde voor de teams onder 17. De UEFA heeft mij uitgenodigd omdat ik afgelopen zomer aanvoerder was van het Nederlands team. Een enorme eer voor mij!!”

Vincent, ook aan jou de vraag of je een uitnodiging had verwacht?

“Ik was al heel blij dat ik bij de voorlopige selectie zat, en nu ik bij de definitieve selectie zit is dat natuurlijk echt geweldig. Afgelopen jaar ben ik weinig geselecteerd voor Nederland onder 17. Ik speelde niet altijd bij Feyenoord in de B1, en als ik speelde stond ik ook niet altijd op mijn favoriete positie. Verder ben ik  een tijdje geblesseerd geweest, en dan kom je natuurlijk sowieso niet in aanmerking. Het was voor mij een zware periode, waarin ik echter veel heb geleerd, met name op mentaal gebied. Nu speel ik in de A-jeugd in de spits en dat gaat heel lekker. Deze selectie zie ik dan ook als een beloning voor het feit dat ik altijd in mijzelf ben blijven geloven en door ben blijven gaan met hard trainen.”

Lucas, voor jou is het een fantastische week geweest, leg eens uit?

“Voor mij was het een top week!! Afgelopen vrijdag heb ik mijn officiële competitiedebuut gemaakt voor Cambuur, en dit weekend kreeg ik een telefoontje dat ik bij de definitieve selectie zit van het Nederlands jeugdteam onder 19. Ik ben een van de weinige spelers van deze selectie die bij een Eerste Divisie club speelt, dus dat maakt het extra speciaal. Wij spelen donderdag tegen Moldavië, zaterdag tegen Finland en dinsdag tegen Kroatië. De eerste 2 landen in kwalificeren zich voor de Eliteronde waar een EK ticket verdiend kan worden. Mooie wedstrijden waar ik mij erg op verheug.”

 

Bovengenoemde spelers laten zich begeleiden door de VVCS.