Vito Wormgoor verlengt contract bij De Graafschap

10 november 2011

Vito Wormgoor heeft gisteren een akkoord bereikt met De Graafschap over het verlengen van zijn aflopende contract met 4 seizoenen.

De 22-jarige Wormgoor kwam eerder uit voor de jeugd en beloften van Ajax, waarna hij medio 2008 een contract tekende voor 2 seizoenen bij FC Utrecht. In zijn eerste jaar kwam Wormgoor tot 7 duels in de Eredivisie. In zijn tweede seizoen bij FC Utrecht werd hij verhuurd aan De Graafschap waarmee hij kampioen werd in de Eerste Divisie. Aan het einde van dat seizoen nam De Graafschap Vito Wormgoor transfervrij over van FC Utrecht.

Vito Wormgoor is verheugd dat na een lange periode van onderhandelingen de kogel door de kerk is. “De Graafschap heeft al een tijd geleden aangegeven dat ze graag mijn contract wilden verlengen en ik stond daar niet onwelwillend tegenover. Ik heb echter ruim de tijd genomen om over bepaalde zaken goed na te denken en ben nu dan ook zeer blij met het eindresultaat. Sommige mensen zullen vragen waarom ik heb verlengd en vinden dat ik zou moeten wachten om mijn transfervrije status te verzilveren. Ik heb daarover echter duidelijke afspraken gemaakt met de club, naar tevredenheid van beide partijen. Ik heb veel aan de Graafschap te danken en heb er dan ook geen probleem mee dat ze een transfersom aan mijn vertrek overhouden op het moment dat ik me sportief kan verbeteren. Op het moment dat een club een transfersom voor me wil betalen betekent dit dat ze me graag willen hebben, omdat ze potentie in me zien in plaats van dat ze me nemen omdat ik transfervrij ben.”