Barry Maguire: drie keer is scheepsrecht

17 november 2011

Barry Maguire houdt niet van opgeven en is gedreven. Niet alleen in het veld, maar zeker ook daarbuiten. Dat blijkt wel uit het feit dat hij nu voor de 3e keer een studie heeft opgepakt. Ditmaal is hij begonnen met de HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap. Hij volgt deze studie aan de VVCS Academy.

Net als veel voetballers bleek ook voor Barry de combinatie voetbal en studie lastig te zijn. Barry legt dit uit: “Nadat ik mijn Havo-diploma had behaald heb ik eerst de HBO-studie aan de Johan Cruyff University gevolgd. Doordat ik toen nog bij FC Den Bosch voetbalde en veelal moest trainen wanneer  er colleges waren, miste ik teveel. Ook het reizen naar Amsterdam was voor mij niet ideaal. Helaas heb ik hierdoor moeten stoppen met mijn studie. Nadat ik een transfer had gemaakt naar FC Utrecht, wilde ik toch weer iets gaan oppakken. Ik besloot om mijn Vwo-diploma te gaan halen. Van te voren had ik goede afspraken gemaakt met de school. Zij zegden toe dat ze rekening zouden houden met mijn training- en wedstrijdschema. In de praktijk bleek dit uiteindelijk niet zo te werken, waardoor ik wederom teveel lessen miste. Tevens boden ze mij niet de gelegenheid om de gemiste lessen in te halen. Hierdoor heb ik ook deze studie moeten beëindigen.”

Barry gaat ervan uit dat hij aan de VVCS Academy wel de gelegenheid krijgt om zijn voetbalcarrière succesvol te combineren met een studie. “Ik had al wel eerder van de VVCS Academy gehoord, maar ik wilde eerst proberen om via het reguliere onderwijs een diploma te halen. Ik heb nu ervaren dat dit bijna onmogelijk is. Ik zag ook een beetje op tegen de virtuele colleges, maar ik weet nu dat dit ongegrond was. De virtuele colleges bevallen me tot nu toe prima. Daarnaast hoef ik na de trainingen ook niet meer te reizen om op school te komen en de colleges zijn ’s avonds. Echt ideaal. Ik wil het nu echt halen. Voor mij moet 3x nu scheepsrecht zijn.”, aldus Barry

Wat tevens een voordeel van de VVCS Academy is, is dat de colleges worden opgenomen. Zodoende kun je ze terugkijken als je een college hebt gemist, of als je een gedeelte van het college niet goed hebt begrepen. Dat je de colleges kunt terugkijken is voor Barry wel een voordeel, zo bleek tijdens een onlangs gehouden college. Tijdens het bewuste college excuseerde Barry zich plotseling bij de docent:  “Ik moet nu echt even wat eten, anders komt het niet goed. Tot zo!” Aangezien dit niet gebruikelijk is, vroeg de docent naar het hoe en waarom van deze actie. Vervolgens antwoordde Barry doodleuk: “Ik heb vandaag 2x getraind en daarna geen tijd meer gehad om fatsoenlijk te eten. Ik merk dat mijn concentratie verslapt en dat is niet bevorderlijk voor het tot me nemen van informatie. En trouwens, het college wordt  opgenomen. Hetgeen ik mis, kan ik later terugkijken en beluisteren.”  Ondanks dat de docent het er niet helemaal mee eens was, kon hij hier weinig tegenin brengen. Overigens verscheen Barry een kwartier later weer fris en gretig in de virtuele klas.