Wilmilio Vink tekent eerste profcontract

23 november 2011

Voor Wilmilio Vink was afgelopen donderdag een geweldige dag. De 18-jarige inwoner uit Opheusden tekende in het bijzijn van zijn trotse ouders, oom en zaakwaarnemer van de VVCS, Louis Laros, zijn eerste profcontract bij Vitesse.

Wilmilio tekende een contract met directe ingang tot en met 30 juni 2014. Wilmilio kwam in de jeugd eerder uit voor de amateurs van VV Kesteren en SV DFS, alvorens hij op jonge leeftijd gescout werd door N.E.C. In 2005 stapte hij over naar de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie. Op 26 augustus 2011 maakte Vink zijn debuut in het eerste elftal van Vitesse in de uitwedstrijd tegen Ajax, de club waar zijn vader Gery Vink werkzaam is als trainer/coach van de beloften. Hoewel hij qua leeftijd nog A-junior is, maakt Wilmilio al vanaf het begin van het seizoen deel uit van de eerste selectie van Vitesse.

Wilmilio ‘Dat ik meteen al een contract voor drie jaar kan tekenen, is geweldig. Daar spreekt vertrouwen uit van de kant van Vitesse. Vorig seizoen speelde ik nog in de A1 en dit seizoen mocht ik al mijn debuut maken in het eerste. Nota bene bij Ajax-uit. Ja, dit is een mooie dag.”

Technisch directeur Ted van Leeuwen sprak van ‘het sprookje van Wimilio Vink’. “Het is een  jongen uit de eigen opleiding en daar zijn wij enorm trots op. Complimenten dan ook aan onze jeugdtrainers, zijn ouders en ook hoofdtrainer John van den Brom die hem de kans heeft gegeven te kunnen debuteren. Het is zo’n moment die wij als Vitesse willen koesteren en het geeft eens te meer aan dat wij eerst in de ‘eigen keuken’ kijken alvorens elders naar spelers te zoeken. Ik wens Wilmilio heel veel succes!”