Dwight Tiendalli maakt zijn keuzes weloverwogen

1 december 2011

De pas 26-jarige Dwight Tiendalli is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Twente.  Hij besloot om de cursus Marketing Start te gaan volgen aan de VVCS Academy.

 

Zowel tijdens zijn voetbalcarrière als bij zijn keuze voor een studie maakt hij louter weloverwogen keuzes. Zo verkoos de geboren Surinamer om aan het begin van zijn carrière te vertrekken bij Ajax toen wat hem betreft een doorbraak te lang uitbleef. Vervolgens speelde hij zich in de basis bij FC Utrecht. Dat deed hij zo goed dat Feyenoord hem in 2006 besloot een meerjarig contract voor te leggen. Daar het hem tijdens zijn eerste twee seizoenen niet lukte een basisplaats te veroveren, stemde hij in met een verhuur aan Sparta. Na een succesvol half jaar bij de Kasteelclub besloot Dwight het nogmaals te proberen bij Feyenoord. Hoewel hij in het seizoen 2008/2009 toch 22  wedstrijden speelde in hoofdmacht, bleek het geen gelukkig huwelijk. Hoewel zijn contract nog doorliep, besloot Dwight om Feyenoord te vragen om medewerking te verlenen aan een voortijdige beëindiging. Zo geschiedde.

 

Ondanks zijn transfervrije status vond Tiendalli niet direct een nieuwe club. Op fit te blijven vroeg hij daarom tijdens de voorbereiding op het seizoen 2009/2010  of hij mocht meetrainen bij FC Twente. Dit verliep zo voorspoedig dat FC Twente besloot om de verdediger vast te leggen voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Uiteindelijk speelde hij dat seizoen bijna dertig wedstrijden, won de Johan Cruijff Schaal en werd landskampioen!

Mede door blessures verloor hij gedurende het seizoen 2010/11 zijn basisplaats. Wel won hij, wederom, de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker.

Aan het einde van dat seizoen ontstond er een patstelling tussen FC Twente en Dwight Tiendalli. FC Twente wilde het contract met Dwight verlengen, maar door miscommunicatie ging men ervan uit dat Dwight zelf dat niet zou willen. Hierop werden de onderhandelingen gestaakt.

Maar ook in deze vervelende situatie maakte Dwight de goede keuze. Aangezien FC Twente ruim voor de einddatum van zijn contract alweer begon met de voorbereiding op het seizoen 2011/2012, besloot hij om aldus gebruik te maken van de mogelijkheid om te blijven trainen in Enschede. Na de komst van Co Adriaanse  als nieuwe trainer, ging FC Twente op diens verzoek opnieuw  met Dwight de contractonderhandelingen aan. Beide partijen kwamen alsnog een nieuw contract overeen. En ook in het huidige seizoen fungeert Dwight over het algemeen weer als basisspeler.

 

Ook voor wat betreft het studeren maakt Dwight een weloverwogen keuze en kiest hij voor de cursus Marketing Start.

“Toen ik bij Ajax deel uitmaakte van de jeugdopleiding volgde ik de Mbo-opleiding Marketing en Communicatie op niveau 4. Dit vond ik een leuke opleiding. Helaas heb ik dat toen niet kunnen afronden. Net als bij veel andere voetballers bleek ook voor mij  de combinatie studie en voetbal op den duur een zeer moeilijke. Toen ik vervolgens de overstap maakte naar FC Utrecht, moest ik er helaas definitief mee stoppen. In 2010 wilde ik weer beginnen met een opleiding of studie. Ik vond de Mbo-opleiding Commercieel medewerker van de VVCS Academy wel interessant, maar doordat deze opleiding op niveau 3 begint en ik zeker weet dat ik een hoger niveau aan kan, heb ik nog even gewacht met het maken van een keuze. Uiteindelijk pakt dit goed uit, want vanaf 2011 kun je via de VVCS Academy ook cursussen volgen op HBO-niveau. Ik heb gekozen om de cursus Marketing Start te volgen, omdat ik hiervoor nog een basis heb van mijn eerder Mbo-opleiding. Bovendien heb ik nog onlangs een marketingseminar gevolgd. Ik ga sowieso deze cursus volgen en mocht blijken dat ik het niveau aankan, dan maak ik daarna wel een keuze voor een vervolg. Ik doe inderdaad alles weloverwogen, maar wel stap voor stap.”