Spelers CSR maken zich zorgen om kwaliteit scheidsrechters

7 december 2011

Gisteren ontmoetten de spelende leden en het secretariaat van de CSR elkaar in restaurant Oud Londen te Zeist.

 

Alle onderwerpen welke door Danny Hesp, Louis Everard, Ad Dieben en Ko Andriessen de voorbije week werden besproken met het bestuur betaald voetbal van de KNVB passeerden de revue.

 

Uiteraard was er bij de spelers bijzondere belangstelling, in het bijzonder bij Alje Schut als lid van de werkgroep, voor de activiteiten van de klankbordgroep arbitrage. Zij zijn zonder meer blij met de plannen om ook hen te betrekken bij de eerstvolgende bijeenkomst met de scheidsrechters. Ook zij denken dat dit alleen maar kan leiden tot meer wederzijds begrip, maar wat wel bleek is dat de spelers zich echt zorgen maken over de kwaliteit van ons scheidsrechterskorps.

 

Waar de spelers zeker niet aan willen is een verkorting of beperking van de huidige transferwindows. Zeker de plannen om de winterwindow mogelijk te beperken tot incidentele overschrijvingen in geval van blessures e.d. viel niet in goede aarde bij de profs.

 

Zonder meer blij toonden de spelers zich met de toetreding van oud-collega Arjan de Zeeuw tot de tuchtcommissie van de KNVB. Hij zal de plaats van Graeme Rutjes innemen.

Ook met het feit dat de televisierechten procedure nu daadwerkelijk een vervolg krijgt voor het Hof waren zij blij.