Hoe is met Davy Propper?

20 januari 2012

Davy, je bent gisteren geopereerd aan je knie. Hoe gaat het met je en wat hebben ze precies gedaan?

Naar omstandigheden gaat het goed met mij. Vandaag heb ik een rustdag na de operatie van gisteren en mag ik de knie niet belasten. Morgen ga ik me melden bij de medische staf en zal er een stappenplan worden opgemaakt. Ik ga ervan uit dat ik direct met de revalidatie mag beginnen. Bij de operatie hebben ze een klein stukje van de binnenmeniscus weggehaald. Voor de rest zag de knie er gelukkig heel goed uit. Dus geen schade aan het kraakbeen of aan de banden.

 

Hoe heb je de blessure eigenlijk opgelopen? In de media stond dat je last kreeg van je knie nadat je uit het vliegtuig stapte bij terugkomst van jullie trainingskamp in Cyprus.

Dat klopt gedeeltelijk. Tijdens de laatste training van ons trainingskamp ben ik in botsing gekomen met een medespeler en vielen we allebei op de grond. Op dat moment had ik het niet zo in de gaten en heb de training zonder grote problemen afgemaakt. Na de vijf uur durende vlucht is mijn knie wat stijf geworden, maar nog steeds had ik het idee dat het niet noemenswaardig was. De eerste activiteit hierna was de wedstrijd tegen Schalke 04 . Toen heb ik er de medische staf naar laten kijken, zeker omdat er een spoortje vocht in zat. Met de medische staf hebben we besloten een MRI te laten maken en daaruit bleek dat er sprake was van een onregelmatigheid bij de meniscus. Een operatie was dan ook onvermijdelijk. Anders had de schade veel groter kunnen worden.

 

Hebben de medici aangegeven hoe lang je zal moeten revalideren?

Ik heb begrepen dat er gemiddeld tussen de 4 en 6 weken voor staat, maar dat is heel persoonlijk. Morgen ga ik me weer melden bij de club en zal er alles aan gaan doen om er voor te zorgen dat ik weer zo snel als mogelijk kan aansluiten bij de groep. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik snel weer terug ben.

 

De blessure komt wel op een vervelend moment, want de trainer John van den Brom was heel tevreden over je en je had je basisplaats weer heroverd.

Dat klopt, maar een blessure komt altijd ongelegen. Ik heb even een periode wat minder gespeeld en ook op de bank gezeten. Het was aan mij om de trainer er van te overtuigen dat ik in het elftal hoor. De laatste weken voor de winterstop ging het al steeds beter en in de laatste wedstrijd voor de winterstop had ik mijn plaats weer terug. Tijdens het trainingskamp liep het ook prima lekker en normaal gesproken had ik tegen NEC dus tot de basis elf behoord. Helaas mag het niet zo zijn. Maar ik blijf positief en ga er dus alles aan doen om zo snel als mogelijk terug te zijn.

 

Het webteam van de VVCS wenst Davy hierbij alle succes.